Incendiu în localitatea Mitocu Dragomirnei, 2 august 2016

Incendiu în localitatea Mitocu DragomirneiIncendiu în localitatea Mitocu Dragomirnei
02.08.2016, ora anunţării la 112 - 0:38

Militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Mitocu Dragomirnei, au intervenit cu patru autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria numitei R.O., din comuna Mitocu Dragomirnei.
La sosirea echipajelor, ardeau violent anexele gospodăreşti, existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie.
Au ars acoperişul unei clădiri corp comun (şură şi adăpost de animale) pe 80 de metri pătraţi, două magazii de materiale pe o suprafaţă totală de 35 de metri pătraţi, circa 3 tone de fân şi 10 metri liniari dintr-un gard de lemn.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un trăsnet direct.
Pe timpul intervenţiei, echipajul pompierilor paramedici SMURD a acordat primul ajutor medical pentru trei persoane, două femei, de 67 şi 33 de ani, şi o fată de 12 ani, care au suferit atacuri de panică. După ce salvatorii le-au mai liniştit, acestea au refuzat transportul la o unitate spitalicească.
Incendiul a fost lichidat la ora 3:40, iar pompierii au salvat două case de locuit şi o anexă cu 3 metri cubi lemn de foc. De asemenea, s-au mai salvat 10 găini şi trei iepuri.
Mai nouă Mai veche