Șofer reținut de polițiști

Șofer reținut de polițiștiATENŢIE! CIRCULAŢIA PE DRUMURILE PUBLICE NU ESTE O JOACĂ!
NERESPECTAREA LEGISLAŢIEI RUTIERE SE PEDEPSEŞTE CU... ÎNCHISOAREA!

Pe parcursul săptămânii care se încheie, trei persoane au fost reţinute de poliţişti şi au ajuns în arestul IPJ Suceava pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul rutier.
Este mesajul ferm pe care poliţiştii îl transmit conducătorilor auto care nu respectă legea şi pun în pericol viaţa cetăţenilor şi siguranţa rutieră.
Siguranţa rutieră este o prioritate a Poliţiei Române, poliţiştii dispunând, conform legii, măsuri din cele mai ferme, inclusiv privative de liberate faţă de cei care nesocotesc normele, astfel încât cetăţenii să se bucure de un trafic rutier în condiţii de deplină securitate.
Exemplificăm cu un nou caz în care, după documentarea temeinică a cauzei, poliţiştii au dispus măsura reţinerii faţă de un şofer care care a dat dovadă de iresponsabilitate.

La data de 19.08.2016, ora 01.43, în timp ce conducea autoturismul pe DC Vuliva, din comuna Frătăuții Noi, un tânăr de 23 de ani, din localitate, a fost surprins de apariția pe sensul său de mers a mopedului condus de un localnic de 28 de ani, intrând în coliziune frontală cu acesta, după care a părăsit locul accidentului fiind identificat de poliţişti.
În urma impactului, conducătorul mopedului a fost rănit grav și a fost transportat la spital, însă, din cauza leziunilor suferite, a decedat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, atât conducătorul auto, cât și conducătorul mopedului, nu figurează ca fiind posesori de permis de conducere.

Cercetările au fost continuate de poliţişti pentru a se stabili cu exactitate toate condiţiile producerii evenimentului rutier, fiind dispusă şi o experiză tehnică auto.
În baza probatoriului administrat, polițiștii compartimentului rutier din cadrul Poliției municipiului Rădăuți au dispus reținerea pentru 24 de ore a conducătorului auto de 23 de ani din comuna Frătăuții Noi, ce nu posedă permis de conducere, se afla sub influența băuturilor alcoolice și a părăsit locul accidentului.
Ulterior, conducătorul auto a fost prezentat Judecătoriei Rădăuți, care a dispus măsura arestării preventive a acestuia pentru 30 de zile.
În baza mandatului de arestare, tânărul a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.
Mai nouă Mai veche