Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță publică organizată de polițiști în municipiul Rădăuți

Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță publică organizată de polițiști în municipiul Rădăuți

Având în vedere analizele realizate la nivelul IPJ Suceava şi Poliţiei Municipiului Rădăuţi privind zonele de risc şi intervalele de timp în care au fost sesizate cele mai multe fapte antisociale, poliţiştii au acţionat în noaptea de 03/04 septembrie cu efective sporite atât pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice cât şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.
Urmare a prezenţei sporite în teren nu au fost înregistrate fapte antisociale cu violenţă, mai mulţi şoferi fiind identificaţi în flagrant, înainte de a fi implicaţi în accidente rutiere.
Astfel, în noaptea de 03/04.09.2016, în intervalul orar 22.00-01.00, polițiștii Compartimentul Rutier, Biroului de ordine publică şi secţiilor de poliţie rurală arondate Poliţiei Municipiului Rădăuţi au organizat şi executat o acţiune în scopul combaterii consumului de alcool de către conducătorii auto autohtoni şi străini, prevenirea faptelor săvârşite cu violenţă în special pe fondul consumului de alcool, a furturilor din auto, a delictelor silvice şi a contrabandei cu produse accizabile.
S-a acționat în patru filtre în zonele identificate cu risc criminogen ridicat, fiind constatate 2 infracţiuni şi aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.820 lei, din care 3 pentru consum de alcool, 3 pentru neoprire la semnal, 1 pentru lipsă RCA, 17 pentru alte abateri, 1 la Lg. 61/1991 şi 1 la OUG 34/2008;
Au fost reţinute 4 permise de conducere (3 alcool, 1 neoprire semnal), 1 certificat de înmatriculare şi au fost reţinute şi 2 plăcuţe de înmatriculare.

Exemple:

În jurul orei 22.50 a fost depistat un tânăr de 19 ani, din comuna Marginea, care conducea autoturismul pe str. Libertății din Mun. Rădăuți.
Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit proces-verbal de contravenție și i s-a reținut permisul de conducere.

În jurul orei 22.55 a fost depistat un tânăr de 28 de ani, din comuna Marginea, care conducea autoturismul pe str. 1 Mai din Mun. Rădăuți.
Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, apoi a fost condus la Spitalul Mun. Rădăuți în vederea recoltării de probe de sânge. Susnumitul a refuzat recoltarea.

În jurul orei 23.30 a fost depistat un bărbat de 43 de ani, din comuna Frătăuții Vechi, care conducea autoturismul pe str. 1 Mai din Mun. Rădăuți.
Întrucât emana halenă alcoolică și a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, a fost condus la Spitalul Mun. Rădăuți în vederea recoltării de probe de sânge. Susnumitul a refuzat recoltarea.

În jurul orei 00.58 a fost depistat un tânăr de 27 de ani, din comuna Izvoarele Sucevei, care conducea autoturismul pe str. 1 Mai din Mun. Rădăuți.
Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit proces-verbal de contravenție și i s-a reținut permisul de conducere.

În jurul orei 01.00 a fost un tânăr de 23 de ani, din comuna Frătăuții Noi, care conducea autoturismul pe str. 1 Mai din Mun. Rădăuți.
Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit proces-verbal de contravenție și i s-a reținut permisul de conducere.

Astfel de acţiuni direcţionate în intervale orare stabilite vor continua şi în perioada următoare pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, siguranţa comunitară şi siguranţa rutieră fiind priorităţi permanente ale poliţiştilor.

Mai nouă Mai veche