Buletin de presă, 1 septembrie 2016 - IPJ Suceava


Buletin de presă, 1 septembrie 2016 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de către poliţişti

La 31.08.2016, ora 10.55, în timp ce conducea atelajul hipo neînregistrat, pe DJ 290, în localitatea Roşcani, din orașul Liteni, un localnic de 38 de ani, a pierdut controlul asupra cabalinei, care s-a speriat și care, în goană, l-a surprins și accidentat mortal pe un bărbat de 68 de ani din localitate, persoană surdo-mută, aflată pe mijlocul părţii carosabile.
Conducătorul atelajului hipo a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 31.08.2016, ora 13.05, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe raza comunei Pătrăuți a avut loc un accident rutier soldat cu victime.
Polițiștii deplasați la fața locului, au identificat o tânără de 29 de ani, din localitate și pe fratele acesteia de 16 ani, care au declarat faptul că, în jurul orei 12.40, în timp ce femeia se afla la volanul autoturismului, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală a unei tinere de 20 de ani, din comuna Pătrăuți, pasageră în autoturism, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Tânăra de 29 de ani și fratele ei au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 31.08.2016, ora 19.09, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, un localnic de 37 de ani, nu s-a asigurat corespunzător la manevra de mers înapoi, moment în care, a surprins şi accidentat un minor de 9 ani, din localitate, aflat în spatele autoturismului.
Victima a fost transportată cu ambulanța la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La 31.08.2016, în jurul orei 08.10, în timp ce conducea tractorul înregistrat pe DN 2E, în afara localităţii Păltinoasa, datorită neasigurării corespunzătoare la schimbarea direcţiei de mers, un localnic de 42 de ani, nu a observat autoturismul condus regulamentar de un tânăr de 26 de ani, din localitate, angajat în depăşire, intrând în coliziune laterală cu acesta.
În urma impactului, a rezultat rănirea uşoară a unei femei de 28 de ani, din comuna Păltinoasa și a unei tinere de 22 ani, din comuna Berchișești, pasagere în autoturism.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto și de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru conducătorul tractorului, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche