Buletin de presă, 18 septembrie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 18 septembrie 2016 - IPJ Suceava
O barcă pneumatică, plase de pescuit şi aproape 120 kg de peşte confiscate de poliţişti

La 17.09.2016, ora 00.59, Secția 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, mai multe persoane se află pe un iaz din comuna Forăști, la braconat de pește.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 16/17.09.2016, în jurul orei 00.30, paznicul iazului a observat mai multe persoane în zonă, motiv pentru care l-a anunțat telefonic pe administratorul iazului, care a sesizat poliția.
Polițiști deplasați la fața locului au identificat o barcă pneumatică în care se aflau două persoane de sex masculin, care au fost somate să se îndrepte cu barca spre mal, aceștia conformându-se, fiind identificați ulterior ca fiind doi bărbați de 26 de ani și respectiv de 34 de ani, ambii din județul Iași.
În urma verificărilor, în zona mediană a iazului, a fost identificată o plasă de pescuit (setcă), în care era prinsă cantitatea de 119,5 kg pește din diverse specii, în valoare de circa 5.000 lei, care a fost predată proprietarului iazului.
Uneltele folosite la braconat au fost ridicate de polițiști în vederea confiscării.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de „producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La 16.09.2016, ora 10.00, Secția 8 Poliție Rurală Adâncata a fost sesizată de un bărbat de 33 de ani, din comuna Zvoriștea, despre faptul că, autoturismul său parcat în fața unei societăți comerciale din localitate a fost acroșat de un alt autoturism, al cărui conducător auto a fugit de la fața locului.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 16.09.2016, în timp ce ieșea dintr-un magazin de pe raza comunei Zvoriștea, victima a observat autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un localnic de 31 de ani, care a intrat în coliziune cu autoturismul său parcat regulamentar și care, după impact, a plecat de la fața locului.
În urma activităților întreprinse de polițiști, autoturismul implicat în eveniment a fost identificat în pădurea ,,Vărărie” de pe raza localității, însă, la vederea polițiștilor, conducătorul auto și o femeie au încercat să fugă, fiind prinși după aproximativ 300 de metri.
Întrucât avea o atitudine recalcitrantă, nesupunându-se somațiilor legale efectuate de polițiști, conducătorul auto de 31 de ani a fost imobilizat prin încătușare.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul nu figurează ca fiind asigurat, polița RCA obligatorie fiind expirată din 22.11.2015.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „refuz de recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, sancționarea contravențională a conducătorului auto pentru lipsa poliței RCA și reținerea plăcuțelor de înmatriculare.

La 16.09.2016, ora 16.12, Secția 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U 112” despre faptul că, pe DN 2, pe raza localității Drăgușeni a avut loc un eveniment rutier.
Polițiștii deplasați la fața locului au identificate două autoturisme implicate într-o tamponare, fără victime și pe conducătorii acestora, un bărbat din comuna Baia și unul de 75 de ani, din comuna Drăgușeni.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto de 75 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 16.09.2016, ora 23.10, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control pe DJ 208D, pe raza comunei Hănţeşti, autoturismul cu număr de circulație provizoriu, condus de un bărbat de 40 de ani din localitate.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autorizația de circulație provizorie este expirată din data de 30.08.2016.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 16.09.2016, ora 23.04, un echipaj din cadrul Poliției orașului Siret a oprit pentru control pe strada Unirii din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 19 ani, din comuna Frătăuții Vechi.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cu ocazia controlului, polițiștii au mai stabilit și faptul că, polița RCA a autoturismului este expirată din luna aprilie 2016, fapt pentru care, conducătorului auto i s-au reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 17.09.2016, ora 20.30, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Dornești, autoturismul cu număr provizoriu de înmatriculare condus de un localnic de 37 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 17.09.2016, ora 23.53, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe strada Grănicerului din localitate, a avut loc un eveniment rutier.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe strada Grănicerului către strada Bogdan Vodă din localitate, un localnic de 27 de ani, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a urcat pe scuarul ce desparte cele două benzi de circulație, lovind un pom ornamental.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 17.09.2016, ora 22.30, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a fost sesizat despre faptul că, pe str. Tudor Vladimirescu, din localitate, un autoturism a intrat într-un stâlp de electricitate.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul din direcția Preutești spre municipiul Fălticeni, un localnic de 35 de ani, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pierdut controlul mașinii și a lovit un stâlp de electricitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 18.09.2015, ora 00.01, Secţia 5 Poliţie Rurală Dărmăneşti a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U 112” despre faptul că, pe raza satului Dărmăneşti, a avut loc un accident rutier, iar conducătorul auto se află sub influenţa băuturilor alcoolice.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul, un bărbat de 41 de ani din comuna Calafindești, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pierdut controlul direcției de mers și a intrat în coliziune cu poarta ornamentală situată la intrarea în comuna Dărmăneşti.
La vederea poliţiștilor, conducătorul auto a avut un comportament agresiv, motiv pentru care, s-a procedat la încătuşarea acestuia.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorului auto i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul alcooltest, însă acesta a refuzat, după care, la spital, i s-a recoltat o singură probă biologică, bărbatul de 41 de ani refuzând-o pe cea de-a doua.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 18.09.2016, ora 03.20, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, a oprit pentru control, autoturismul condus de un tânăr de 20 de ani din comuna Bunești care se deplasa pe direcția Fălticeni spre orașul Dolhasca.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 17.09.2016, ora 09.50, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, pe raza comunei Bosanci, într-o curbă, un bărbat de 49 de ani, din municipiul Suceava, a efectuat o manevră de depăşire neregulamentară, a pătruns pe sensul opus de mers şi încălcând marcajul longitudinal simplu continuu, a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus de un bărbat de 38 de ani din județul Bacău.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală a pasagerilor din autoturismul care circula regulamentar, respectiv o femeie de 36 de ani și doi minori de 14 și 8 ani, toți din județul Bacău, care au fost transportați la spital, pentru îngrijiri medicale.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 17.09.2016, în jurul orei 15.46, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2H, pe raza orașului Milișăuți, ajungând la intersecția cu str.Brutăriei din localitate, un tânăr de 21 de ani, din comuna Pătrăuți, a început manevra de schimbare a direcției de mers spre stânga, moment în care, a fost lovit din spate de autoturismul condus de un bărbat de 38 de ani, din comuna Horodnic de Sus, angajat în depășirea mai multor autovehicule, fără însă, să se asigure corespunzător.
În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto de 21 de ani, care a fost transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă, nu a rămas internat.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 17.09.2016, ora 18.24, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208D, din direcţia Hânţeşti spre Adâncata, într-o curbă la dreapta, un tânăr de 20 ani din comuna Hănţeşti, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu o bornă kilometrică şi un copac de pe marginea drumului public.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Datorită leziunilor suferite, conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, însă la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 16.09.2016, în jurul orei 07.50, în timp ce conducea autoturismul pe strada Universităţii, din municipiul Suceava, din direcţia B-dul George Enescu spre B-dul 1 Mai, o tânără de 20 de ani, din comuna Mitocu Dragomirnei, a pătruns în staţia de transport public de persoane, după care, a încercat să întoarcă autovehiculul, fără să se asigure corespunzător, moment în care, a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de o femeie de 42 de ani, din comuna Vereşti.
În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a unui minor de 10 ani, pasager în autoturismul care circula regulamentar și care, a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă, nu a rămas internat.
Cele două conducătoare auto au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 16.09.2016, ora 20.00, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209A, pe raza localității Mălini, un tânăr de 19 ani, din localitate, a surprins și accidentat un localnic de 63 de ani, care traversa strada prin loc nepermis și fără să se asigure.
În urma impactului, pietonul a fost proiectat pe celălalt sens de mers fiind acroșat de autoturismul condus de un bărbat de 54 de ani, din aceeași localitate.
În urma accidentului, a rezultat decesul pietonului de 63 de ani.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 16.09.2016, ora 20.05, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 290, din comuna Fântânele, un localnic de 23 de ani, a surprins şi accidentat mortal un bărbat de 69 de ani, din localitate, care, se deplasa pe partea carosabilă, în apropierea axului drumului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 16.09.2016, ora 20.25, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în afara localității Molid, un bărbat de 59 de ani, din județul Iaşi, a surprins şi accidentat un bărbat de 71 de ani, din comuna Vama, care traversa drumul prin loc nepermis, fără să se asigure.
În urma coliziunii, a rezultat decesul pietonului.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Persoană bănuită de furt identificată de poliţişti

La 16.09.2016, ora 22.13, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” de un localnic de 36 de ani, despre faptul că, din locuința sa, a fost sustras un portofel.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în seara zilei de 16.09.2016, în jurul orei 20.30, la locuința victimei au venit în vizită niște cunoștințe, ocazie cu care, după plecarea acestora, concubina proprietarului, o tânără de 24 de ani din localitate, a constatat lipsa portofelului cu bani și documente.
În urma activităților întreprinse de polițiști, persoana bănuită de comiterea furtului a fost identificat ca fiind unul dintre musafiri, un localnic de 36 de ani, care a recunoscut comiterea faptei și a restituit portofelul cu bani și documente aparținând părții vătămate.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, ce va fi soluționat procedural.


Acţiune pe linia respectării drepturilor de proprietate intelectuală

La data de 17.09.2016, poliţiştii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Suceava au organizat şi executat o acţiunea pe raza municipiului Suceava pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de comerț ilicit și respectarea drepturile de proprietate intelectuală.
Au fost verificate în cadrul acţiunii 39 de societăți comerciale, persoane fizice și întreprinderi.
În urma verificărilor efectuate au fost constatate 2 infracţiuni economice privind „mărcile şi indicaţiile geografice”.
De asemenea, au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 37.000 lei;
Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de circa 1.730 lei şi în vederea expertizării  bunuri în valoare de 5.820 lei, constând în articole de îmbrăcăminte.


Dosar penal pentru infracţiuni de fals întocmit de poliţişti

La 17.09.2016, în jurul orei 15.35, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc, a oprit pentru control pe DN 17, pe raza comunei Vama, autotractorul cu semiremorcă condus de un bărbat de 43 de ani, din județul Timiș, care a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 84 km/h.
În urma verificării documentelor, polițiștii au constatat unele neconcordanțe ale poliței de asigurare RCA, existând suspiciunea că ar fi falsă, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul firmei de asigurări care a stabilit faptul că, autotractorul figurează în baza de date ca având polița de asigurare RCA emisă cu valabilitate până la 26.04.2016, cea prezentată de conducătorul auto fiind falsă.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „falsul material în înscrisuri oficiale” și „uz de fals" ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche