Buletin de presă, 19 august 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 19 august 2016 - IPJ Suceava
Evenimente rutiere cercetate de către poliţişti

La data de 18.08.2016, ora 11.35, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, în afara localităţii Cumpărătura, comuna Bosanci, un bărbat de 60 de ani, cetățean italian, nu a adaptat viteza într-o curbă, a pătruns pe sensul opus și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat de 55 de ani din comuna Mălini şi cu autoturismul condus de un bărbat de 32 de ani din municipiul Fălticeni.
În urma impactul, autoturismul condus de cetăţeanul italian, s-a răsturnat şi a intrat în coliziune și cu autoturismul condus de un tânăr de 27 de ani, din comuna Suceviţa.
Din accident, a rezultat vătămarea corporală ușoară a cetățeanului italian şi a conducătorului auto de 55 de ani din comuna Mălini.
Cei patru conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 18.08.2016, ora 22.30, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în interiorul comunei Dorna Candrenilor, datorită vitezei excesive şi pe fondul consumului de alcool, un tânăr de 21 de ani, din comuna Coşna, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune laterală cu autoturismul condus de o femeie de 38 de ani din comuna Ulma şi ulterior în coliziune frontală cu autoturismul condus de un bărbat de 42 de ani din comuna Pătrăuţi, care circula regulamentar din sens opus.
În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a conducătoarei auto de 38 de ani şi a conducătorului auto de 42 de ani, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital.
Cei trei conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative pentru femeia de 38 de ani și pentru bărbatul de 42 de ani și de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul tânărului de 21 de ani, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 19.08.2016, ora 01.43, în timp ce conducea autoturismul pe DC Vuliva, din comuna Frătăuții Noi, un tânăr de 23 de ani, din localitate, a fost surprins de apariția pe sensul său de mers a mopedului condus de un localnic de 28 de ani, intrând în coliziune frontală cu acesta.
În urma impactului, conducătorul mopedului a fost rănit grav și a fost transportat la spital, însă, din cauza leziunilor suferite, a decedat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, atât conducătorul auto, cât și conducătorul mopedului, nu figurează ca fiind posesori de permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 18.08.2016, ora 22.50, I.P.J. Suceava a fost sesizat prin „S.N.U.A.U 112”, despre faptul că, în interiorul localităţii Fântânele, un autoturism a intrat în coliziune cu podețul unei locuințe, iar conducătorul auto vinovat se află sub influenţa băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați operativ la fața locului, au identificat autoturismul implicat în eveniment care prezenta avarii și pe conducătorul auto, un bărbat de 28 de ani din orașul Liteni, care a declarat poliţiştilor faptul că, el a condus autoturismul și nu a suferit leziuni.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Fapte de natură penală cercetate de poliţişti

La data de 18.08.2016, ora 08.00, un tânăr de 19 ani, din comuna Arbore, a sesizat poliția despre faptul că, în noaptea de 13/14.08.2016, în jurul orei 03.00, în timp ce se afla într-un bar din localitate, a fost agresat de o persoană necunoscută, care ulterior i-a sustras o sumă de bani.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 13./14.08.2016, în timp ce se afla la baia din incinta barului, victima a fost lovită de un tânăr de 20 de ani din comuna Voitinel, care, ulterior agresiunii, i-a sustras din buzunar un portofel și din acesta suma de 1.900 lei.
Cu ocazia audierilor, victima a declarat faptul că, nu a sesizat evenimentul la data comiterii deoarece i-a fost frică de tatăl său, precum și pentru că, nu știa cine este agresorul.
În cauză, Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore față de inculpat, acesta fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, după care, a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, cu interdicția de a nu părăsi localitatea de domiciliu.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată, ce va fi soluționat procedural.

La data de 18.08.2016, ora 22.00, Secția 15 Poliție Rurală Iacobeni a fost sesizată prin „S.N.U.A.U 112” despre faptul că, din locuința unei femei de 58 de ani din comuna Panaci au fost sustrase mai multe bunuri.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de alarmare și de faptul că, familia victimei a fost plecată de la domiciliu, în perioada 12.08. – 18.08.2016, prin forțarea unei uși de acces, persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras mai multe bunuri.
În urma activităților operative întreprinse de polițiști, autoarea furtului a fost identificată ca fiind o femeie de 29 de ani, din comuna Șaru Dornei, care a recunoscut comiterea faptei, bunurile fiind recuperare și restituite persoanei vătămate.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche