Buletin de presă, 22 septembrie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 22 septembrie 2016 - IPJ Suceava
Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

În cursul zilei de ieri , poliţiştii au acţionat pe drumurile naţionale, europene şi judeţene pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, o prioritate a poliţiştilor constituind-o identificarea persoanelor care conduc vehicule după ce au consumat alcool, aceştia reprezentând un pericol real siguranţa traficului rutier.
În urma acţiunilor desfăşurate s-a reuşit identificarea în flagrant a mai multor şoferi băuţi, fiind întocmite dosare penale la regimul rutier.
De remarcat faptul că acţiunile preventive şi de depistare la timp a celor care au încălcat legislaţia rutieră, au dus la un grad sporit de siguranţă pe drumurile publice, pe raza judeţului nefiind înregistrat nici un accident rutrier soldat cu victime.

La 21.09.2016, ora 07.00, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Marginea, autoutilitara condusă de un bărbat de 42 de ani, din comuna Frătăuții Noi.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 21.09.2016, ora 10.40, un echipaj rutier a fost sesizat despre faptul că, pe strada 9 Mai din orașul Siret, a avut loc o tamponare soldată cu avarierea a trei autovehicule.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe strada 9 Mai din orașul Siret, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, un localnic de 20 de ani, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat pe un trotuar, care, la rândul său, a lovit un alt autoturism parcat în apropiere.
În urma coliziunii, nu au rezultat victime omenești, ci doar pagube materiale.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,99 mg/l alcool în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 21.09.2016, ora 10.18, un echipaj rutier a oprit pentru control pe DN 2, în localitatea Dănila, autoturismul condus de un bărbat de 57 de ani din municipiul Suceava.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 21.09.2016, în jurul orei 17.30, Secția 14 Poliție Rurală Vama a fost sesizată despre faptul că, pe DN 17, pe raza comunei Vama, circulă un conducător aflat sub influența băuturilor alcoolice.
În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, autoturismul a fost identificat la intersecția DN 17 cu DJ 176, însă conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de circa 1 km, reușindu-se blocarea mașinii și identificarea conducătorului auto, un bărbat de 69 de ani, din comuna Frumosu.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool în aerul expirat, după care, la spital, bărbatul a declarat în scris faptul că, refuză recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 21.09.2016, ora 19.40, o patrulă din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Moara, a oprit pentru control pe DJ 209D, pe raza comunei Stroiești, autoturismul condus de un tânăr de 27 de ani, din comuna Stroiești și în care se afla ca pasageră, o femeie de 30 de ani din municipiul Suceava, proprietara mașinii.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie auto.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, după ce a făcut unele reparații la autoturism în curtea părinților din comuna Stroiești, pentru a verifica funcționarea acestuia, femeia i-a încredințat mașina tânărului pentru a fi condusă pe raza localității.
În cauză s-a întocmit dosar penal, tânărul de 27 de ani fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, iar femeia de 30 de ani pentru comiterea infracțiunii și „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

La 21.09.2016, ora 23.20, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Suceava a oprit pentru control pe str. Calea Obcinilor din municipiul Suceava, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un bărbat de 30 de ani din comuna Bălăceana.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie auto.
Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 21.09.2016, în jurul orei 07.16, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe DN 17, în localitatea Frasin, autoturismul condus de un bărbat de 29 de ani, din județul Maramureș.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,67 mg/l alcool în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Poliţiştii atrag atenţia asupra faptului că urmare a consumului de alcool se diminuează coordonarea motrică şi echilibrul, sunt alterate atenţia, percepţia, puterea de judecată şi controlul de sine.
Tinerii şoferi băutori sunt şi mai expuşi pericolelor, din cauza lipsei lor de experienţă şi a tendinţei mai mare de a risca, specifică vârstei. Alcoolul îi provoacă conducătorului auto o stare euforică, care îl face pe cel de la volan să se simtă mai curajos, mai îndrăzneţ dar, în realitate, el nu-şi mai poate controla reacţiile.

Tocmai de aceea pentru a nu vă pune viaţa în pericol atât a dumneavoastră cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, poliţiştii recomandă şoferilor să nu consume alcool atunci când urcă la volan.
Mai nouă Mai veche