Buletin de presă, 4 septembrie 2016 - IPJ Suceava


Material lemnos în valoare de aproape 50.000 lei confiscat de poliţişti în urma unor verificări şi controale în trafic

Polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava, împreună cu specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control pe linia respectării regimului silvic, la o societate comercială din comuna Slatina, administrată de un tânăr de 24 de ani, din localitate, ocazie cu care, s-a constatat faptul că, societatea a livrat fără documente de provenienţă, cantitatea de 218,03 m.c. lemn rotund de esență răşinoase și foioase, iar cantitatea de 57,41 m.c. lemn, era deţinută fără documente legale.
În cauză, s-a procedat la confiscarea valorică a cantităţii de 218,03 m.c. material lemnos, în valoare de 34.519 lei şi confiscarea fizică a cantităţii de 57,41 m.c. material lemnos, în valoare de 11.500 lei, ce a fost predată în custodie Ocolului Silvic Mălini.
Pentru neregulile constatate și încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 şi a H.G. nr.470/2014, societății comerciale i s-au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 lei.

La 02.09.2016, ora 09.40, o patrulă din cadrul Posturilor de poliție Ostra și Stulpicani, a oprit pentru control pe DJ 177A, din comuna Ostra, autoutilitara condusă de un bărbat de 48 de ani, care transporta material lemnos, respectiv lemn de foc de esență rășinoase.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta pentru control documentele de însoțire și de proveniență a materialului lemnos, a fost solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transporta ilegal cantitatea de 7,59 m.c. lemn de foc.
Materialul lemnos în valoare de 683 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Stulpicani, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010.

La 02.09.2016, ora 19.10, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini, a oprit pentru control pe DN 2E, din comuna Cornu Luncii, autoutilitara condusă de un bărbat de 39 de ani, din comuna Mălini, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta pentru control documentele de însoțire și de proveniență a materialului lemnos, a fost solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transporta ilegal cantitatea de 3,5 m.c. lemn de foc de esență fag.
Materialul lemnos în valoare de 402,5 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Mălini, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010.

La 03.09.2016, ora 17.15, în timp ce acționa pe raza comunei Șcheia, o patrulă a oprit pentru control pe strada Pârâului din localitatea Sf. Ilie, autoutilitara condusă de un bărbat de 53 de ani, din comuna Vama, care transporta 4,15 m.c. cherestea rășinoase și 140 metri liniari lătunoaie rășinoase, fără documente legale de proveniență și transport.
Materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Pătrăuți, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010.
În urma verificării documentelor autoutilitarei, patrula mixtă a constatat faptul că, aceasta are inspecția tehnică periodică expirată din data de 28.08.2016, motiv pentru care, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.125 lei, iar ca măsură complementară i s-a reținut certificatul de înmatriculare.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 02.09.2016, în jurul orei 09.15, în timp ce conducea autoturismul pe str. Vasile Cârlova din municipiul C-lung Moldovenesc, un localnic de 47 de ani, a acroșat și accidentat grav, un minor de 6 ani, din localitate, care, nefiind supravegheat, a ieșit cu bicicleta pe calea de comunicație din curtea unui imobil, fără să se asigure.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 02.09.2016, în jurul orei 12.15, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în afara localității Molid, un bărbat de 49 de ani, din județul Galați, a efectuat manevra de depășire a unui autoturism, iar la revenirea pe banda de deplasare, nu s-a asigurat corespunzător și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat de 40 de ani, din comuna Vama, oprit lângă axul drumului cu intenția de a schimba direcția de mers spre stânga, pe un drum comunal.
Din accident, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto de 40 de ani din comuna Vama.
Cei doi conducători auto au fost testați au aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 03.09.2016, ora 11.30, în timp ce conducea autoutilitara pe DN 29, în interiorul orașului Salcea, ajungând la intersecţia cu str. Victoriei, un localnic de 57 de ani, a efectuat un viraj la stânga, fără să acorde prioritate, ocazie cu care, a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 59 de ani, din comuna Dumbrăveni.
În urma accidentului rutier, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto de 59 de ani și a pasagerei din acelaşi autoturism, o femeie de 52 de ani, din comuna Dumbrăveni.
Cei doi conducători auto au fost testați au aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 03.09.2016, ora 21.20, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208, pe raza localității Preutești, un bărbat de 61 de ani, din municipiul Fălticeni, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un tânăr de 19 ani, din comuna Preutești, care circula în aceeaşi direcţie de mers.
În urma accidentului, a rezultat rănirea unei femei de 57 de ani, din municipiul Fălticeni pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 61 de ani.
Conducătorul auto vinovat de producerea accidentului a fost și el transportat cu ambulanța la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă, nu a rămas internat.
Cei doi conducători auto au fost testați au aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


A fugit de poliţişti şi s-a ales cu dosar penal

La data de 03.09.2016, ora 17.00, în timp ce patrula pe DN 2E, pe raza comunei Voitinel, un echipaj din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism cu numere provizorii de înmatriculare, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de circa 900 metri, ocazie cu care, mașina a fost identificată abandonată.
În urma activităților specifice întreprinse, conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un tânăr de 23 de ani, din comuna Voitinel, ce nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto și care, a recunoscut fapta comisă.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche