Buletin de presă, 6 septembrie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 6 septembrie 2016 - IPJ Suceava
Dosare penale la regimul rutier

La 05.09.2016, ora 10.00, în timp ce conducea mopedul pe un drum comunal neclasificat de pe raza comunei Arbore, către DJ 178D, un localnic de 19 ani, a surprins și accidentat ușor un minor de 7 ani din localitate, care, fiind nesupravegheat, a traversat drumul în fugă și fără să se asigure.
După accident, conducătorul mopedului a dat părinților victimei o sumă de bani pentru a nu depune plângere la poliție, însă, ulterior, minorul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, mopedul nu este înregistrat, iar tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 05.09.2016, ora 12.00, o patrulă din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Păltinoasa, s-a sesizat despre faptul că, un bărbat de 58 de ani din comuna Valea Moldovei a condus un moped pe DJ 177C, apoi pe DC Valea Moldovei, fără a poseda avea permis de conducere și fără ca mopedul să fie înregistrat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 05.09.2016, ora 14.30, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Suceava a oprit pentru control pe B-dul 1 Decembrie 1918 din municipiul Suceava, autoturismul condus de un localnic de 20 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul are permisul de conducere suspendat în perioada 03.09.2016 - 01.12.2016.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 05.09.2016, ora 14.10, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, a oprit pentru control pe raza comunei Straja, autoturismul cu număr de circulaţie provizoriu, condus de un bărbat de 37 de ani, din comuna Suceviţa.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, numărul de circulaţie provizoriu este expirat din 21.07.2016.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Material lemnos confiscat de către poliţişti

La 05.09.2016, ora 20.20, o patrulă mixtă poliție-jandarmi în timp ce acționa pe raza comunei Șcheia, a oprit pentru control pe DN 17, autoutilitara condusă de un bărbat de 44 de ani, din comuna Hânțești, care transporta cantitatea de 2,25 m.c. cherestea rășinoase, fără aviz de însoțire, sau alte documente de proveniență și transport.
Materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Pătrăuți, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010.
Întrucât autoutilitara nu avea asigurare RCA, iar conducătorul auto nu deținea documentele autovehiculului, polițiștii l-au sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 lei, conform O.U.G. nr.195/2002, fiindu-i reținute și plăcuțele cu numărul de înmatriculare.


Fapte de natură penală cercetate de către poliţişti

La 05.09.2016, ora 09.30, Poliția orașului Dolhasca a fost sesizată de un localnic de 41 de ani, despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras mai multe scule dintr-o casă aflată în construcție.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de pază sau alarmare și de neglijența proprietarului imobilului nelocuit, aflat în construcție, care, a uitat un geam întredeschis, în perioada 03.09.- 05.09.2016, prin forțarea geamului, persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras mai multe scule folosite în construcție aparținând bărbatului de 41 de ani, valoarea prejudiciului fiind de circa 3.000 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperarea prejudiciului.

La 05.09.2016, ora 14.20, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată de un localnic de 50 de ani, despre faptul că, în jurul orei 07.00, persoane necunoscute i-au sustras din autoturismul taxi staţionat în parcarea din zona pieţei centrale, un telefon mobil.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de neglijența victimei, care a lăsat în parcarea special amenajată din zona pieţei centrale, autoturismul taxi descuiat şi s-a deplasat la un automat din zonă pentru a lua o cafea, persoane necunoscute au pătruns în interior și i-au sustras telefonul lăsat la vedere, prejudiciul fiind de circa 1.100 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperarea prejudiciului.


Evenimente rutiere cerceatate de către poliţişti

La 05.09.2016, ora 10.20, în timp ce conducea autoturismul pe strada Nicolae Iorga, din comuna Hârtop, o localnică de 20 de ani, a surprins și accidentat ușor un minor de 7 ani, din județul Tulcea, care, fiind nesupravegheat, s-a angajat în traversarea străzii prin spatele unui vehicul oprit, prin loc nepermis și fără să se asigure.
Victima a fost transportată de tatăl său la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă, nu a rămas internată.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 05.09.2016, ora 21.55, în timp ce conducea motocicleta pe str. Mitropoliei din municipiul Suceava spre str. Ana Ipătescu, un localnic de 22 de ani, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a căzut pe carosabil.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală a motociclistului, care a fost transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche