Peste 26.500 pachete ţigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord

Peste 26.500 pachete ţigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit, în punctele de trecere a frontierei şi la frontiera „verde”, peste de 26.500 pachete cu ţigări de proveniență ucraineană, care urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din România.

* În dimineața zilei de 15 septembrie a.c., în jurul orei 00.15, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul român Vitalie N., în vârstă de 31 de ani, domiciliat în mun. Suceava, conducând un microbuz marca Mercedes Vito.
În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra microbuzului, persoanei și bagajelor.
Astfel, a fost descoperită, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în tavanul şi pereţii laterali ai microbuzului, cantitatea de 1.598 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.
Ţigările în valoare de aproximativ 2.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei.
Totodată, microbuzul marca Mercedes Vito, în valoare de 68.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

* De asemenea, în ultimele 48 de ore, pe timpul unor misiuni desfășurate la frontiera de stat, polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P..F Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat 24.916 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de 240.000 lei.
În cauză sunt efectuate cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi documentarea întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.


Aproximativ 30 kg de tutun ascunse într-o mașină, depistate la P.T.F. Petea

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Petea au descoperit şi confiscat aproximativ 30 de kilograme de tutun ascunse într-o mașină, pe care un cetăţean român a încercat să le introducă ilegal în ţară.

Miercuri, 14 septembrie a.c., în jurul orei 21.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în țară cetăţeanul român Vinte G., în vârstă de 46 de ani, din municipiul Satu Mare. Acesta conducea un autoturism marca Renault Clio, înmatriculat în România.
Cu ocazia formalităților pentru intrarea în țară, la controlul specific poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagaj, în locul destinat roții de rezervă, sub scaunul din dreapta față şi sub un covor, 60 de pungi din plastic, fără niciun marcaj, în care era o substanță vegetală mărunțită, cu aspect şi miros specific de tutun. În total erau 29,335 kg, marfă pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative.
În cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de deținere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, peste 1 kg de tutun.
Mai nouă Mai veche