VACANŢA STUDENŢILOR, PE ULTIMA SUTĂ DE METRI: RECOMANDĂRILE POLIŢIEI ROMÂNE


E adevărat că nu mai e mult până când studenţii vor intra în mediul academic. Viaţa în studenţie nu este doar o probă care testează cunoştinţele, ci reprezintă şi un „bilet” spre o nouă etapă din viaţa unui tânăr…o etapă cu provocări, prieteni noi şi întâmplări de neuitat. 

Facultatea vine cu o structură diferită şi un alt mod de a învăţa viaţa. Anul universitar bate la uşă şi mulţi dintre voi, studenţi şi părinţi, vă aflaţi în căutare de cazare…În cămin sau în chirie, oriunde alegeţi să vă mutaţi, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate pe holuri, alei, ori în faţa căminului.

Astăzi, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii Biroului Universitar din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava au desfăşurat o amplă acţiune de informare a tinerilor veniţi în incinta căminelor studenţeşti din campusul ,,Ştefan cel Mare” Suceava pentru formalităţile de cazare.

Peste 400 de studenţi au primit materiale de informare pe linia prevenirii furturilor din camerele de cămin, furturilor din buzunare, tţlhăriilor, consumului de alcool şi droguri. De asemenea, poersonalul campusului a fost instruit cu privire la măsurile ce trebuie luate pentru prevenirea victimizării studenţilor.

Poliţiştii le reamintesc studenţilor:

Nu lăsaţi geamurile, portierele şi portbagajul autoturismului deschise, chiar dacă îl părăsiţi pentru scurt timp şi aveți bunuri la vedere în interiorul mașinilor (borsete, laptop, acte, genţi etc.).

Pentru ca drumul cu trenul spre localitatea în care alegeţi să urmaţi studiile să fie lipsit de probleme, aveţi grijă de bagaje şi în relaţiile cu necunoscuţii!

Nu înstrăinaţi cheia camerei, dând posibilitatea unor persoane rău intenţionate să confecţioneze o copie după aceasta.

Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător şi nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii.

Mai nouă Mai veche