VIDEO Reținere pentru 24 de ore: Victor Jucan - trafic de influență



La data de 15 septembrie 2016, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de suspectul Jucan Victor, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

La aceeaşi dată, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Jucan Victor pentru săvârşirea aceleiaşi infracţiuni.

Cauza este instrumentată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava.

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că:

În prima jumătate a lunii august 2016 Jucan Victor, care are calitatea de cadru didactic, a fost contactat de către o absolventă de liceu, care nu promovase anterior toate probele de la examenul de bacalaureat şi care i-a solicitat să o ajute pentru a obţine diploma de bacalaureat, absolventa intenţionând să se înscrie la examenul de bacalaureat în sesiunea august – septembrie 2016.

Jucan Victor a fost de acord, circumstanţe în care, lăsând-o să creadă că are influenţă asupra comisiei de corectare a lucrărilor de la examenul de bacalaureat, i-a pretins respectivei absolvente suma de 600 euro, promiţându-i că îi va asigura promovarea la proba de matematică a examenului de bacalaureat, probă pe care absolventa urma să o susţină.

În continuare, anterior susţinerii examenului de bacalaureat, Jucan Victor a primit de la absolventa menţionată suma de 600 euro, în două tranşe, pentru ca inculpatul să-şi exercite influenţa asupra comisiei de corectare a lucrărilor de la examenul de bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2016, pentru a-i asigura absolventei promovarea probei de matematică.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


PRIM PROCUROR,
Lucian Stănescu

purtător de cuvânt,
PROCUROR,
Maria Cristina CIORNEI
Mai nouă Mai veche