Buletin de presă, 11 octombrie 2016 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier

La 10.10.2016, ora 20.45, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Burdujeni din municipiul Suceava, ajungând la intersecția cu strada Cuza Vodă, un localnic de 67 de ani, a virat spre stânga, însă, din cauza stării de ebrietate în care se afla, a lovit cu roata bordura, avariind autoturismului.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 10.10.2016, ora 19.05, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a oprit pentru control pe DJ 178F, pe raza comunei Frătăuții Vechi, două mopede înregistrate care circulau unul în fața celuilalt, primul condus de un bărbat de 38 de ani din comuna Frătăuții Noi, iar cel de-al doilea condus de un bărbat de 29 de ani, din județul Galați.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, cei doi bărbați nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-au întocmit 2 dosare penale, cei doi bărbați fiind cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere” ce vor fi soluționate procedural.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 10.10.2016, ora 10.00, în timp ce conducea autoutilitara pe DN 17B, pe o stradă din orașul Broșteni, un localnic de 46 de ani, a surprins și accidentat mortal o femeie de 67 de ani, din localitate care se deplasa pe bicicletă din sens opus și care, dezechilibrându-se, a căzut sub roțile autoutilitarei.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 10.10.2016, ora 22.12, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 178B, în afara localității Rădăuți, ajungând la intersecția cu DN 17A, un bărbat de 29 de ani, din municipiul Rădăuți, nu a respectat semnificația indicatorului ”STOP” și a pătruns în intersecție fără să se asigure, intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 29 de ani, din comuna Dornești.
În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a celor doi conducători auto și a unui tânăr de 22 de ani, din comuna Dornești, pasager în autoturismul care circula regulamentar.
Conducătorul auto vinovat de producerea accidentului a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, urmând să fie testat și să i se prevaleze probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Celălalt conducător auto, din comuna Dornești, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche