Buletin de presă, 20 octombrie - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La 19.10.2016, ora 12.47, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe DN 17, în localitatea Podu Coşnei, autoutilitara cu remorcă condusă de un tânăr de 26 de ani, din județul Botoșani, înregistrată de aparatul radar în timp ce se deplasa cu viteza de 82 km/h în localitate.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul are permisul de conducere necorespunzător categoriei din care face parte ansamblul auto, care i-a fost încredinţat spre a fi condus de tatăl său de 61 de ani, din județul Botoșani, aflat în mașină ca pasager.
În cauză s-a întocmit dosar penal, tânărul fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul”, iar tatăl său de 61 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de ”încredinţarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care are permisul de conducere necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul”, ce va fi soluționat procedural.

La 19.10.2016, ora 18.50, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe str. Păcii din orașul Salcea, autoturismul condus de un localnic de 56 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 19.10.2016, ora 23.10, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DC Barc, din comuna Horodnic de Sus, autoturismul condus de un tânăr de 21 de ani, din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 19.10.2016, în jurul orei 16.45, în timp ce conducea autoturismul pe str. Lipoveni din municipiul Suceava, o femeie de 25 de ani, din localitate, a surprins și accidentat ușor, un minor de 14 ani, localnic, care, în calitate de pieton, a traversat strada neregulamentar şi fără să se asigure.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 19.10.2016, în jurul orei 20.45, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 176, în comuna Brodina, din cauza vitezei, un tânăr de 21 de ani, din localitate, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un gard.
În urma accidentului, a rezultat rănirea conducătorului auto și vătămarea ușoară a doi tineri, unul de 16 ani și celălalt de 18 ani, ambii din localitate, pasageri în autoturism.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedura
Mai nouă Mai veche