Buletin de presă, 5 octombrie 2016 - IPJ Suceava

Faptă de furt cercetată de poliţişti

La data de 04.10.a.c., ora 19.50, Poliția municipiului Rădăuți, a fost sesizată despre faptul că, persoane necunoscute au sustras bunuri din autoturismul aparținând unui localnic de 28 de ani.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de neglijența victimei care a lăsat bunurile în interiorul autoturismului, în seara zilei de 04.10.2016, în intervalul orar 19.30-19.50, persoane necunoscute au spart un geam și din interior au sustras două portofele cu bani şi documente personale, valoarea prejudiciului fiind de circa 500 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la modul de asigurare a vehiculelor, dar şi cu privire la locaţiile de parcare şi la bunurile pe care cetăţenii le lasă în interiorul autoturismelor.

Pentru a preveni furturile din auto, poliţiştii recomandă:
  • nu parcaţi autoturismul în zone neiluminate, la adăpostul întunericului, hoţii pot acţiona nestingheriţi;
  • nu lăsaţi în interiorul autoturismului acte sau alte valori;
  • în timpul zilei asiguraţi-vă autoturismul prin blocarea tuturor portierelor;
  • când părăsiţi autoturismul, chiar pentru un minut, nu vă zgârciţi cu timpul dumneavoastră şi asiguraţi portierele; indicat ar fi şi cuplarea sistemului de alarmă;
  • nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare, genţi sau lucruri ce ar putea trezi interesul hoţilor; aceştia acţionează atât în parcările aglomerate cât şi din mers, încercând portierele maşinilor staţionate;
  • dacă la bordul autoturismului aveţi montată aparatură electronică de valoare, gen, radio casetofoane scumpe sau CD playere, sisteme de navigaţie, staţii auto, este indicat să fie luate în casă pe timpul nopţii;
  • încercaţi să montaţi aparatura audio pe un sistem tip şină, cu fişe, care să permită o deconectare uşoară şi fără riscuri;
  • nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii;
  • nu lăsaţi în maşină bani, cărţi de credit, ordine de plată sau alte obiecte; obiceiul de a încuia în torpedou banii, atrage de obicei atenţia;
  • cumpăraţi-vă şi dotaţi-vă autoturismul cu sisteme sigure antifurt pentru portiere, portbagaj şi nu în ultimul rând pentru rezervor.

Ţigări de contrabandă confiscate de poliţişti

La data de 05.10.a.c., ora 03.30, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Sucevița, autoturismul condus de un bărbat de 60 de ani, din municipiul C-lung Moldovenesc.
În urma controlului, polițiștii au identificat în interiorul autoturismului, 334 pachete cu țigări, de diferite mărci, pentru care, conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale de proveniență, acesta declarând că le-a achiziționat din orașul Siret, de la persoane necunoscute, pentru uz personal.
Țigările în valoare de circa 3.500 lei au fost confiscate, bărbatul de 60 de ani fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 04.10.2016, ora 10.03, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în afara comunei Ilişeşti, un bărbat de 66 de ani, din comuna Stulpicani, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 51 de ani, din comuna Ilișești.
Din accident, a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului auto de 66 de ani, rănirea ușoară a unei tinere de 18 ani din comuna Cacica, pasageră în autoturismul condus de acesta și rănirea ușoară a celuilalt conducător auto, care circula regulamentar.
Conducătorul auto de 51 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 04.10.2016, ora 14.05, în timp ce conducea autoturismul pe str. Ştefan cel Mare, din oraşul Vicovu de Sus, o femeie de 33 de ani, din comuna Vicovu de Jos, a efectuat un viraj la stânga, fără să se asigure și fără să acorde prioritate de trecere autoturismului condus de un bărbat de 30 de ani, din comuna Brodina, care circula din sens opus, intrând în coliziune cu acesta.
În urma impactului, autoturismul condus de bărbatul de 30 de ani a ricoşat într-un autoturism parcat regulamentar, care la rândul său, a tamponat alte 2 mașini, staționate regulamentar în parcare.
Din accident, a rezultat rănirea ușoară a conducătoarei auto şi a fiului acesteia, de 5 ani, pasager în autoturism.
Din cauza leziunilor suferite, conducătoarea auto nu a putut fi testată cu aparatul alcooltest, însă, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătorul auto de 30 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul de 30 de ani nu are dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice, această restricţie fiind dispusă la data de 21.09.2016, prin ordonanţa controlului judiciar.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 04.10.a.c., ora 20.30, în timp ce conducea autoturismul într-o curbă, pe DJ 209K, în afara municipiului Rădăuți, din cauza vitezei excesive, un localnic de 19 ani, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se pe un teren agricol.
În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto și a unei minore de 15 ani, din localitate, pasageră în autoturism.
După producerea accidentului, conducătorul auto a plecat de la fața locului fără încuviințarea poliției.
Acesta a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,vătămare corporală din culpă”, ,,conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere” și ”părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției”, ce va fi soluționat procedural.


Mandat pus în executare de poliţişti

La data de 04.10.2016, a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, un tânăr de 24 de ani, din orașul Salcea, pe numele căruia, autoritățile italiene au emis un mandat european de arestare pentru comiterea infracțiunii de recrutare, exploatare și inițiere în prostituție.
Cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava care a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând ca, la 05.10.2016, să fie prezentat instanței de judecată pentru confirmarea mandatului european.


Dosare penale la regimul rutier

La faza de 04.10.2016, ora 17.20, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe strada Armatei, din municipiul Fălticeni, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de o tânără de 23 de ani, din comuna Slatina.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, numărul de înmatriculare provizoriu este expirat din data de 01.10.2016.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 04.10.a.c., ora 21.40, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DN 2E, pe raza comunei Marginea, autoturismul condus de un bărbat de 25 de ani, din comuna Horodnic de Sus.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 05.10.2016, ora 00.10, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DJ 209G, pe raza comunei Straja, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un localnic de 23 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche