Buletin de presă, 7 octombrie 2016 - IPJ Suceava

Sacţiuni contravenţionale de peste 150.000 lei aplicate de poliţişti în cadrul unei acţiuni pe linia valorificării de către producătorii agricoli, persoane fizice, a produselor agricole proprii şi de exercitare a comerţului cu aceste produse de către societățile comerciale

În perioada 05-06.10.2016, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava în cooperare cu reprezentanţii Direcției Sanitar Veterinare Suceava şi ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Compartimentul Județean de Inspecție, Verificare și Control Suceava, a organizat şi executat o acţiune pe raza judeţului, pe linia valorificării de către producătorii agricoli, persoane fizice, a produselor agricole proprii şi de exercitare a comerţului cu aceste produse de către societățile comerciale.

În cadrul acţiunii poliţiştii au verificat 120 de producători agricoli - persoane fizice, 99 de societăți comerciale. În urma verificarilor efectuate, au fost aplicate 179 sancțiuni contravenţionale în valoare totală de 153.600 lei, au confiscat bunuri în valoare de 3.300 lei, constând în produse industriale, articole de îmbrăcăminte, totodată au constatat o infracţiune de ”fals în înscrisuri oficiale” privind un atestat de producător agricol


Dosar penal la regimul silvic

La data de 06.10.2016, o patrulă din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Iacobeni s-a sesizat despre faptul că, dintr-o pădure de pe raza comunei Ciocănești, aparținând Ocolului Silvic Iacobeni, au fost tăiați mai mulți arbori nemarcați.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în luna august 2016, proprietarul unei suprafețe de pădure din localitate, a depus o cerere de marcare, care a fost aprobată, ocazie cu care, în cursul lunii septembrie, specialiștii silvici au marcat 14 arbori.
După marcare, fiul proprietarului, un localnic de 49 de ani, nu a mai așteptat eliberarea autorizației de exploatare și a tăiat cei 14 arbori marcați, după care, a mai doborât încă 13 arbori nemarcați de lucrătorii silvici.
Materialul lemnos rezultat din tăierea ilegală a celor 27 de arbori, în volum de 30,047 m.c. și o valoare de 17.753,33 lei a fost confiscat și predat în custodia Ocolului Silvic Iacobeni.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tăierea ilegală” și ”furt de arbori”, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 06.10.2016, ora 07.50, în timp ce se deplasa cu un atelaj hipo pe DJ 208, pe raza localității Budeni din orașul Dolhasca, un localnic de 18 ani, a surprins și accidentat ușor un minor de 7 ani, din localitate, care, fiind în apropierea școlii, s-a angajat în traversarea drumului public prin loc nepermis și fără să se asigure corespunzător.
Victima a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul atelajului hipo a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 06.10.2016, ora 11.35, în timp ce conducea autobuzul în parcarea Autogării Suceava, un bărbat de 47 de ani, din comuna Arbore, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de mers înapoi, moment în care, a surprins şi accidentat ușor, o minoră de 15 ani, din comuna Zvoriştea, aşezată pe un scaun, la o masă ce aparține unei societăți comerciale din interiorul autogării.
Victima a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 06.10.2016, ora 11.00, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DJ 291A, în comuna Zamostea, mopedul condus de un localnic de 45 de ani, care nu avea montat plăcuță de înregistrare.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar mopedul nu este înregistrat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

La data de 06.10.2016, ora 16.12, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112”, despre faptul că, pe str. Primăverii din comuna Moara, a avut loc un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea utilajul aparținând unei societăți comerciale, pe strada Primăverii din comuna Moara, un bărbat de 31 de ani, din orașul Liteni, nu s-a asigurat în timpul unei manevre și a acroşat autoturismul condus regulamentar de un bărbat din comuna Hânţeşti, provocându-i avarii uşoare.
Întrucât conducătorul utilajului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere sau atestat profesional, care să-i permită manevrarea utilajului pe drumurile publice.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi ,,conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche