DIICOT: Percheziții la traficanți de droguri din Suceava și MureșLa data de 20.10.2016 procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Tg. Mureş au efectuat un număr de 14 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Mureş şi Suceava, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, trafic internaţional de droguri de risc şi mare risc, efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada septembrie-octombrie 2016, grupul infracţional organizat format din 5 persoane, respectiv M.C., M.D., M.I., B.C.D. şi R.A.M. au introdus în ţară, din Italia, droguri de risc (haşiş şi cannabis) şi droguri de mare risc (cocaină), pe care le-au vândut mai multor persoane din judeţele Mureş şi Suceava. De asemenea, în aceeaşi perioadă, aceleaşi persoane au vândut diverse cantităţi de substanţe cu efecte psihoactive denumite generic „etnobotanice”, mai multor persoane, inclusiv unor minori.

La percheziţiile derulate au fost găsite cantităţi semnificative de cannabis, haşiş şi cocaină.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Tg. Mureş vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 20 de persoane.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Tg. Mureş, BCCO Suceava.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii Mobile de Jandarmi „Regele Ferdinand I” Tg. Mureş.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.