Vast Resources începe producţia de zinc la mina Mănăilă din judeţul Suceava

Compania britanică Vast Resources a anunţat începerea producţiei de zinc la mina din Mănăilă din judeţul Suceava.

Vast Resources începe producţia de zinc la mina Mănăilă. Acesta este al doilea flux de marfă şi venituri, după producţia de zinc. "Producţia de zinc a început cu 50 de tone de produs concentrat, în prima săptămână a lunii septembrie", se arată înr-un comunicat al companiei.

Listată la Bursa de la Londra şi cu activităţi şi în Zimbabwe, compania are ca ţintă o producţie de 150 de tone lunar, începând cu octombrie.

"Producția comercială a concentratului de zinc, cuplată cu producţia de cupru de înaltă calitate,va spori în mod direct profitabilitatea, atât prin creșterea veniturilor, cât şi prin reducerea costurilor per tonă", spune Roy Pitchford, CEO Vast Resources.

Vast Resources a semnat la începutul lunii septembrie un acord pe termen lung cu Transamine Trading Elveţia pentru vânzarea concentratelor de minereu obţinute la Mănăilă.

Compania are o participaţie de 50,1% din firma Sinarom Mining Group, care deţine mina de la Mănăilă, iar producţia de cupru a început în august 2015. De asemenea, compania mai deţine şi 80% din mina de la Băiţa Plai din Muncţii Apuseni.

Fondată în 2005, Vast Resources, cunosută anterior sub numele de African Consolidated Resources Pl, şi-a îndrepat atenţia şi spre exploatările din România.
Mai nouă Mai veche