Verificări privind instituirea serviciului de permanenţă pe timpul emiterii avertizării de Cod Portocaliu şi a modului de cunoştere a atribuţiunilor de către personalul desemnat să execute această activitateAvând în vedere atenţionările şi avertizările emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărie a Apelor şi Administraţia Naţională de Meteorologie, privind posibilitatea producerii unor fenomene hidrometeorologice periculoase, la nivelul primăriilor s-a dispus instituirea serviciului de permanenţă pentru perioada 11.10.2016 ora 15.00 - 13.10.2016 ora 10.00.

Privind aducerea la îndeplinire a cerințelor de mai sus, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Bucovina” al judeţului Suceava au fost constituite șase echipe, uniform repartizate la nivelul județului, care au verificat 27 de primării privind instituirea serviciului de permanenţă pe timpul emiterii avertizării de Cod Portocaliu, în ziua de 11.10.2016, între orele 21.00 - 23.00, dar şi a modului de cunoştere a atribuţiunilor de către personalul desemnat să execute această activitate.

Majoritatea conducerilor de primării au implementat măsura instituirii serviciului de permanenţă, cu personal competent, insă au fost şi situaţii punctuale, in zona Falticeni şi Rădăuţi, când uşa primăriei era incuiată.

Activităţile de verificare vor continua şi în viitor. Instituirea serviciului de permanenţă la primării în asemenea situaţii este cerută de legislaţia specifică, dar şi prin ordin de prefect.

Neexecutarea acestei activităţi poate pune sub semnul indoielii calitatea acţiunilor de inştiinţare, avertizare şi evacuare la nevoie a populaţiei, dar şi posibilitatea comunicării operative cu structurile specializate ale pompierilor, poliţiei si jandarmilor.


Purtător de cuvânt - plt.adj. Alin GĂLEATĂ

Niciun comentariu

Un produs Blogger.