Acțiune pentru prevenirea și combaterea cerșetoriei desfășurată de polițiștii suceveni



În week-end-ul care s-a încheiat, între orele 09.00-13.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava, au acționat pe raza municipiului, în zona bisericilor, supermarketurilor, piețelor și a altor locuri aglomerate în vederea prevenirii și combaterii faptelor de cerșetorie, precum și pentru menținerea unui climat de ordine și liniște publică în aceste zone și a prevenirii și combaterii altor fapte antisociale.
La acțiune au participat 18 agenți de poliție, cu 7 autoturisme din dotarea unității.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 32 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3.400 lei, toate la Legea nr. 61/1991 republicată.

Au fost legitimate peste 50 de persoane care nu îşi justificau prezenţa în anumite medii sau locuri, 7 dintre acestea fiind atenţionate cu privire la respectarea normelor de convieţuire socială.

Au fost identificate 39 de persoane care cerşeau, toate aceste persoane fiind introduse în bazele de date ale poliţiei şi atenţionate cu privire la riscurile la care se expun şi, totodată, cu privire la consecinţele în plan juridic şi personal generate de nerespectarea legii.

De asemenea, persoanele care au fost surprinse oferind bani cerşetorilor au fost consiliate, arătându-se că în acest mod nu se stimulează decât un flagel social iar gestul respectiv nu are o finalitate în ceea ce priveşte evoluţia unei comunităţi sigure şi civilizate.

În cadrul acţiunii au fost identificaţi şi 2 minori care apelau la mila cetăţenilor, în ambele cauze fiind sesizate instituţiile specializate.

În perioada următoare, vor continua astfel de activități în vederea descurajării persoanelor care tind să comită frecvent astfel de fapte.

Poliţiştii fac încă o dată apel către cetăţeni să nu încurajeze cerşetoria oferind sume de bani persoanelor care apelează la mila publicului, getul umanitar ajungând de multe ori în mâinile unor persoane care nu fac decât să exploateze fiinţe fără ajutor.
Mai nouă Mai veche