Bălăceana: Micul dejun cu miere, 18 noiembrie 2016

În data de 18 noiembrie 2016, la nivelul întregii Uniuni Europene, organizații din sectorul apicol participă la o campanie educațional - promoțională comună pentru conștientizarea tineretului asupra necesității unui stil de viață sănătos, a importanței albinei pentru mediu și agricultură și a produselor apicole pentru o alimentație sănătoasă. Această campanie se bucură de sprijinul Ministerului Agriculturii si Dezvoltării Rurale şi tinde să devină tradițională sub denumirea de „Micul dejun cu miere”.

Organizațiile apicole din România aflate în coordonarea Federaţiei ROMAPIS, în parteneriat cu Uniunea de ramura a Cooperativelor Apicole din Romania iau parte la această acțiune, trimiţând reprezentanţi în şcoli pentru a le vorbi copiilor despre rolul si importanţa albinei în ecosistem precum şi despre beneficiile consumului de miere de albine ca aliment si medicament în acelaşi timp. In dorinţa de a le face copiilor cea mai dulce zi din viaţă, aceştia vor fi invitaţi să deguste mierea de albină oferinduli-se caserole a câte 20 de grame cu miere polifloră.

La campanie vor participa aproximativ 14.000 de copii elevi şi preşcolari din 15 judeţe şi Municipiul Bucureşti.

In Suceava campania se va desfăşura în cadrul Şcolii Gimnaziale Balaceana, campanie organizata de Cooperativa Agricola Prisaca Moldova din Iasi, reprezentata prin ing. Relu Cojocar


Ing. Relu Cojocar
Cooperativa Agricola Prisaca Moldova
Membra a ROMAPIS ROMANIA
Mai nouă Mai veche