Buletin de presă, 10 noiembrie 2016 - IPJ Suceava

Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

La data de 09.11.2016, ora 02.15, Secţia 10 Poliţie Rurală Păltinoasa a fost sesizată prin „S.N.U.A.U 112” de o tânără de 21 de ani, din comuna Valea Moldovei, despre faptul că, a fost agresată de un localnic de 25 de ani.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce se afla într-un bar din localitate, pe fondul unor neînţelegeri și a faptului că, agresorul se afla în stare avansată de ebrietate, victima a fost lovită de acesta.
Pe timpul cercetărilor, polițiștii au identificat în trafic și oprit pentru control, autoturismul condus de agresor, care a declarat faptul că, nu are asupra lui, actele de identitate.
Întrucât emana halenă, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, a fost condus la spital, unde, în prezența cadrelor medicale, a refuzat recoltarea de probe biologice pentru determinarea alcoolemiei, declarând faptul că a consumat circa 300 ml alcool, în intervalul orar 21.00-22.00.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „lovire sau alte violenţe”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere”, ”conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului” şi ”refuzul de la prelevarea de mostre biologice”, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 09.11.2016, în jurul orei 08.55, în timp ce conducea autoturismul pe B-dul George Enescu din municipiul Suceava, după ce a trecut de intersecţia cu strada Universităţii, din cauza nepăstrării distanţei regulamentare în mers, un bărbat de 30 de ani, din orașul Salcea, a intrat în coliziune faţă-spate cu autoturismul care circula în faţa sa, condus de o femeie de 34 de ani, din comuna Șcheia.
În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a conducătoarei auto.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 09.11.2016, în jurul orei 18.25, în timp ce conducea autoturismul pe DC 54, pe raza comunei Adâncata, un bărbat de 59 de ani, din județul Botoşani, a pierdut controlul asupra direcției mers și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat pe marginea dreaptă a drumului public, având în vedere direcţia de mers.
În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a 2 pasageri din autoturismul condus de bărbatul de 59 de ani, respectiv două femei, una de 34 de ani și cealaltă de 53 de ani, din județul Botoșani, care au fost transportate la spital pentru acordarea de îngriji medicale, însă nu au rămas internate.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La data de 09.11.2016, ora 11.30, un echipaj din cadrul Poliției orașului Solca, a oprit pentru control pe raza de competență, autoturismul condus de un bărbat de 59 de ani, din comuna Poieni Solca.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 09.11.2016, în jurul orei 20.45, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc, a oprit pentru control pe strada Tudor Vladimirescu din localitate, autoturismul condus de un localnic de 50 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche