Evenimente rutiere cercetate de poliţişti, 24 noiembrie 2016

La data de 24.11.2016, ora 12.56, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, în jurul orei 11.50, pe o trecere de pietoni din localitate a avut loc un accident rutier.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 11.50, în timp ce traversa regulamentar strada pe o trecere de pietoni, o minoră de 16 ani, din orașul Milișăuți, a fost acroșată și accidentată ușor de un autoturism, după care, conducătorul auto a transportat-o la spital, unde s-a întâlnit cu mama ei, anunțată telefonic despre incident și care, a decis faptul că, întrucât fiica sa nu necesită îngrijiri medicale, să se deplaseze la domiciliu. În aceste condiții, conducătorul auto a plecat de la fața locului fără să anunțe poliția despre incident.
În urma activităților operative întreprinse de polițiști, conducătorul autoturismului implicat în accident a fost identificat ca fiind un bărbat de 55 de ani, din orașul Vicovu de Sus.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției”, ce va fi soluționat procedural.

La data de 24.11.2016, în jurul orei 18.28, în timp ce conducea autoturismul pe str. Bistriţei din municipiul Suceava, ajungând la intersecţia cu B-dul Gavril Tudoraş, un localnic de 50 de ani, a surprins şi accidentat ușor un bărbat de 67 de ani, din localitate, angajat în traversarea regulamentară a străzii, pe trecerea de pietoni marcată și semnalizată.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto și de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru pieton, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche