Fermitate în aplicarea legii: persoane bănuite de comiterea unor tâlhării au ajuns în arestul IPJ Suceava

Poliţiştii au atras în nenumărate rânduri atenţia că nu tolerează comportamente de tip antisocial ne natură a induce sentimentul de insecuritate civică şi vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii, astfel încât cetăţenii să perceapă comunitatea suceveană ca fiind una sigură şi civilizată. În ultimele zile identificarea şi tragerea la răspundere penală a autorilor de tâlhării şi furturi a fost o prioritate a poliţiştilor suceveni. Peste 20 de poliţişti judiciarişti au lucrat la documentarea unor cauze de tâlhărie, reuşind identificarea persoanelor bănuite, asigurarea materialului probator, reţinerea autorilor şi introducerea acestora în arestul IPJ Suceava.
După documentarea temeinică a cauzelor, poliţiştii au dispus măsuri ferme, conform legii, participanţii la punerea în executare a rezoluţiei infracţionale fiind reţinuţi şi introduşi în arestul IPJ Suceava.

La 03.11.2016, în continuarea cercetărilor efectuate în cauza privind o tâlhărie comisă de autori necunoscuți în noaptea de 23/24.10.2016, asupra unei femei de 54 de ani din comuna Frătăuții Noi, în urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, persoanele bănuite au fost identificate ca fiind patru tineri cu vârste între 16 şi 23 de ani, toți din municipiul Rădăuți.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 23/24.10.2016, cei 4 tineri s-au deplasat cu autoturismul condus de tânărul de 23 de ani, în comuna Frătăuţii Noi, cătunul Vuliva, la imobilul persoanei vătămate, ce locuiește singură, ocazie cu care, conducătorul auto a rămas cu mașina în zonă, iar cei trei autori, au pătruns prin efracţie în locuinţă și după ce unul dintre ei a lovit-o pe femeie, au sustras suma de 200 lei, 20 lire, două ceasuri şi un telefon.
Ulterior, la 02.11.2016, în încercarea de a-şi acoperi urmele infracţiunii, suspectul de 18 ani a instigat-o la săvârşirea infracţiunii de „mărturie mincinoasă” pe prietena sa minoră de 16 ani, sugerându-i acesteia să declare în fals poliţiștilor, faptul că, telefonul a fost făcut cadou de aceasta, însă pe parcursul audierii, minora s-a desistat, fiind recuperat telefonul mobil, obiect al infracțiunii.
În cauză s-a întocmit dosar penal, cei trei tineri de 16, 17 și 18 ani, fiind cercetați pentru săvârşirea infracţiunii de „tâlhărie calificată”, tânărul de 18 ani și pentru „instigare la mărturie mincinoasă”, iar cel de 23 de ani pentru ”complicitate la comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată”.
Trei dintre suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore și încarcerați în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, la 04.11.2016, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți cu propunere de arestare preventivă.

Tot la data de 03.11.2016, poliţiştii au continuat cercetările efectuate în cauza din 30.10.2016, orele 23.00, privind furtul unui telefon mobil și a sumei de 400 lei, din fața unui bar din comuna Arbore, faptă comisă de un minor de 17 ani din localitate, care anterior, fără motiv, a lovit cu pumnul victima de 36 de ani din aceeași localitate. Polițiștii au dispus efectuarea urmăririi penale față de autor, pentru săvârșirea infracțiunilor de „tâlhărie calificată” și „lovire sau alte violențe”.
În baza probatoriului administrat, suspectul de 17 ani a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, la 04.11.2016 să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia celor care nesocotesc normele legale că vor acţiona în continuare cu fermitate maximă, comportamentele de tip antisocial de natură a afecta gradul de siguranţă al cetăţenilor nefiind tolerate.
Mai nouă Mai veche