Tânăr reținut de polițiști pentru agresarea unui arbitru

Siguranţa pe arenele sportive şi eliminarea comportamentelor de tip violent din sport sunt priorităţi ale instituţiilor statului cu atribuţii în domeniu. Poliţiştii vor dispune măsuri din cele mai ferme pentru ca toate manifestările sportive să se desfăşoare în siguranţă.
La 30.10.2016, ora 16.15, un bărbat de 34 ani, din municipiul Suceava, a sesizat prin SNUAU 112 faptul că, pe terenul de fotbal din comuna Șerbăuți are loc un scandal.

În urma deplasării la fața locului, cele sesizate s-au confirmat, din verificări rezultând că în timpul meciului dintre două echipe de fotbal, a avut loc un conflict între arbitrul meciului și jucătorul unei echipe de 19 ani, din comuna Șerbăuți, acesta din urmă lovindu-l pe arbitru.

Arbitrul a depus plângere penală împotriva jucătorului pentru comiterea infracțiunii de „lovirea sau alte violențe”.

La 07.11.2016, s-a dispus continuarea urmăririi penale față de tânărul de 19 ani dar şi faţă de un alt bărbat de 28 ani, din comuna Șerbăuți, pentru comiterea infracțiunilor de „lovirea sau alte violențe” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”, iar jucătorul de fotbal de 19 ani a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în arestul IPJ Suceava,

Cercetările sunt continuate urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la comportamentul adoptat în timpul activităţilor sportive, sportivii căpătând deseori rolul de formatori de opinie în rândul tinerilor în special, promovarea fairplay-ului fiind o prioritate a oricărei manifestări sportive.
Mai nouă Mai veche