Ţigări în valoare de 44.000 lei confiscate de poliţiştii de frontieră suceveniPolițiștii de frontieră au descoperit și confiscat peste 4.000 pachete cu țigări, în valoare de 44.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din România.

* Ieri, 08 noiembrie a.c., în jurul orei 18.00, s-a prezentat în P.T.F. Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul ucrainean Ivan K., în vârstă de 25 de ani, conducând un autoturism marca Audi, înmatriculat în Lituania.
În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.
Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în spătarele banchetelor şi într-o boxă audio, cantitatea de 207 pachete de țigări, marca Kent, de proveniență ucraineană.
Țigările în valoare de 253 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.
Față de cetățeanul ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 08.11.2016.

* De asemenea, pe timpul unei misiuni desfăşurate la frontiera de stat, polițiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina, jud. Suceava, au descoperit şi confiscat 3.970 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 43.700 lei.
În cauză se efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi documentarea întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
Mai nouă Mai veche