Buletin de presă, 9 noiembrie 2016 - IPJ Suceava

Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

La data de 08.11.2016, ora 19.47, Poliția municipiului C-lung Moldovenesc a fost sesizată despre faptul că, o femeie din localitate, a fost victima unui furt.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 08.11.2016, în jurul orei 19.40, în timp ce se deplasa pe str. Calea Bucovinei, o localnică de 47 de ani, a fost ajunsă din urmă de un tânăr necunoscut, care i-a sustras prin smulgere, poșeta cu acte și bani, după care a fugit.
În urma măsurilor operative întreprinse de poliţişti, autorul a fost identificat ca fiind un tânăr de 25 de ani, din județul Botoşani, de la care a fost recuperat un portmoneu cu acte, prejudiciul în valoare de 60 lei, fiind recuperat în proporție de 80%.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de08.11.2016, ora 17.25, în timp ce conducea autoturismul pe B-dul Sofia Vicoveanca din municipiul Suceava, un localnic de 64 de ani, l-a surprins şi accidentat ușor pe un bărbat de 65 de ani, din comuna Şcheia, care, în calitate de pieton, s-a angajat în traversarea drumului prin loc nemarcat.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto și de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru pieton, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 08.11.2016, ora 17.55, în timp ce conducea autoturismul pe B-dul George Enescu din municipiul Suceava, o localnică de 39 de ani, a surprins şi accidentat ușor, o femeie de 37 de ani, din localitate, care, în calitate de pieton, s-a angajat în traversarea drumului public pe o trecere de pietoni semnalizată şi marcată corespunzător.
Conducătoarea auto și victima au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri, după care, la spital, li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La data de 08.11.2016, ora 18.30, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe str. Speranței, din comuna Marginea, autoturismul condus de un localnic de 18 ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 08.11.2016, ora 20.00, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control, pe DJ 209K, pe raza comunei Volovăț, autoturismul condus de un bărbat de 53 de ani din comuna Marginea.
Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta nu a putut, motivând faptul că, nu poate sufla din cauza protezei dentare.
Conducătorul auto a fost transportat la spital, unde, i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche