Braconieri prinși de jandarmi în masivul Rarău, la Pârâul Miresei

Marți, 20 decembrie a.c., în jurul orei 19.00, un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului Montan Câmpulung, în timp ce patrula în zona Șandru din apropierea Masivului Rarău, a observat doi bărbaţi care se aflau într-un bordei de vânătoare situat în apropierea drumului cunoscut sub denumirea de Pârâul Miresei.

Jandarmii s-au apropiat în vederea stabilirii identității acestora și a motivului prezenței în zonă, constatând că cei doi sunt Ș.V. , în vârstă de 37 de ani și T.O., în vârstă de 45 de ani, ambii din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Persoanele în cauză erau îmbrăcate în ținută mozaic, una din ele avea în mână o armă de vânătoare încărcată, pregătită pentru a vâna, iar geamul bordeiului de vânătoare era deschis. De asemenea, acestea aveau asupra lor o lanternă cu suporți metalici, 4 cartușe și două tuburi cartușe de vânătoare, un cuțit, precum și o lunetă pentru arma de vânătoare.

În cadrul verificărilor efectuate, cei doi bărbați au declarat că în ziua respectivă, în jurul orei 16.30, s-au deplasat pe fondul de vânătoare, cu intenția de a vâna.

În cauză, au fost întocmite actele de sesizare privind săvârşirea unor fapte susceptibile de a fi tentativa de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizația de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condițiile legii și trecerea pe un fond cu arma de vânătoare neînchisă în toc și în afara căilor de comunicație, fapte prevăzute și sancționate de Legea vânătorii și protecției fondului cinegetic nr. 407/2006. Totodată, persoanele în cauză au fost predate organelor de poliție din municipiul Câmpulung Moldovenesc, în vederea continuării cercetărilor.

Jandarmii montani vor desfășura acțiuni și în perioada următoare, în cooperare cu Filiala Câmpulung Moldovenesc a AJVPS Suceava, în vederea prevenirii actelor de braconaj cinegetic în zona masivelor Rarău și Giumalău.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice
Mai nouă Mai veche