Femeie din Udești găsită moartă pe malul Sucevei. Căutări cu drona și câinele pompierilor



Vă informăm că au fost sistate măsurile de căutare ale numitei GOLEA GENOVEVA, domiciliată în comuna Udești, sat Ruși Mănăstioara, județul Suceava, întrucât aceasta a fost identificată.

La data de 29.12.2016 poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că o femeie de 69 de ani din comuna Udești, sat Ruși Mănăstioara a plecat de la domiciliu. În urma discuţiilor purtate cu membrii familiei, aceştia au declarat faptul că persoana în cauză a plecat de la domiciliu din data de 27.12.2017, iar de la data plecării de la domiciliu până la data sesizării dispariţiei au făcut ei înşişi căutări cu privire la identificarea susnumitei.

În acest sens, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au fost constituite mai multe echipe operative, formate din poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Ipoteşti, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică Suceava, lucrători din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Suceava, poliţişti din cadrul Secţiei Poliţie Rurală Adâncata, cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina Suceava cu câine de căutare persoane dispărute şi o aeronavă fără pilot (dronă), cadre ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava şi 15 persoane voluntare. Echipele constituite au procedat la efectuarea de investigaţii amănunţite, căutări şi scotociri, pe raza satului Ruşii-Mănăstioara, comunei Udeşti, a albiei râului Suceava, pădurea particulară din zona satelor Udeşti-Reuseni-Plăvălari, terenurile agricole din zonele Luncuşoara, Securiceni şi Plăvălari, stânele din proximitatea localităţii Prelipca, oraş Salcea, gara Vereşti.

În urma investigaţiilor efectuate, forţele şi mijloacele implicate au fost concentrate în vederea efectuării de căutări în special pe albia râului Suceava, pe malul stâng şi drept, în aval şi amonte de satul Ruşii-Mănăstioara, zonă despre care existau indicii că dispăruta s-a îndreptat.

Fiind efectuate căutări amănunţite, pe malul stâng al râului Suceava, la distanţa de circa 1,5 km aval de satul Ruşii-Mănăstioara, într-o porţiune cu vegetaţie deasă (predominant stuf), a fost identificat cadavrul numitei Golea Genoveva,

Cu ocazia cercetării la faţa locului şi a examinării sumare a cadavrului, pe suprafaţa acestuia nu au fost identificate urme vizibile de violenţă.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.
Mai nouă Mai veche