Festivalul „La Ieslea Domnului”



Festivalul „La Ieslea Domnului” care se desfășoară an de an la Casa Polonă din Solonețu Nou, a ajuns la a XIV-a ediție. De această dată a avut loc pe data de 29 decembrie 2016, la câteva zile după celebrarea Nașterii Domnului.

Ca în fiecare an, elevii și preșcolarii din comunitățile poloneze din județul Suceava (din Solonețu Nou, Cacica, Poiana Micului, Pleșa, Moara, Siret, Vicșani precum și liceenii care învață la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului) s-au pregătit temeinic pentru acest eveniment împreună cu profesorii lor dar și de preoții și surorile. Fiecare moment artistic a impresionat publicul prin interpretarea deosebită a colindelor, dar și prin originalitatea punerii pieselor de teatru în scenă, sau prin recuzită. În scurt timp, bucuria se putea vedea pe chipurile tuturor copiilor, încântați de cadourile primite, dar și pe chipurile adulților care deși pentru scurt timp și-au adus aminte de copilărie și de frumusețea ei.

La eveniment a participat președintele Uniunii Polonezilor din România Ghervazen Longher, deputată Victoria Longher, pr. Stanislav Cucharec – paroh în Solonețu Nou, pr. Andrei Staszkovian – paroh la P leșa, mons. Ionuț Paul Strejac și pr. Adam Sycz – rector al Institutului Ecleziastic Polonez Papal din Roma.

Darurile au fost oferite tuturor copiilor de președintele Ghervazen Longher și deputata Victoria Longher. La finalul manifestării, președinte Ghervazen Longher le-a mulțumit tuturor copiilor pentru participare, profesorilor pentru pregătirea acestor elevi și le-a adresat urări de sărbători tuturor celor prezenți.

Darurile au fost oferite de Ambasada R.P. la București din fondurile pentru Diaspora. De asemenea, firma S.C. Tymbark Maspex România a sponsorizat această acțiune cu produsele sale.

Ilona Biseada
Mai nouă Mai veche