Patru persoane bănuite de comiterea unor furturi, identificate de polițiști. Bunuri în valoare de peste 35.000 de lei, recuperate

Poliţiştii judiciarişti au intensificat activităţile de cercetare penală şi de monitorizare a zonelor de risc infracţional, reuşind identificarea a 4 persoane bănuite de comiterea unor furturi de auto, din locuinţe sau de bunuri din spaţiul public. Mai mult decât atât, prejudiciile au fost recuperate în totalitate şi înapoiate proprietarilor. Valoarea bunurilor furate şi recuperate d epoliţişti este de peste 35.000 lei.
La data de 13.12.2016, ora 05.00, Poliţia oraşului Solca a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un bărbat de 59 de ani, din oraşul Solca, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras autoturismul ce se afla parcat în curtea locuinţei sale situată în oraşul Solca.
În urma verificărilor s-a stabilit că proprietarul a parcat autoturismul în curtea locuinţei sale în 12.12.2016, lăsând cheile în contact şi uşile închise neasigurate.
În jurul orei 04.30, bărbatul a constat că autoturismul nu se afla în curte, iar porţile de acces în curte erau larg deschise.
Proprietarul a declarat faptul că în interiorul autoturismul avea toate actele acestuia, respectiv cartea de identitate a autoturismului, certificatul de înmatriculare, asigurarea auto obligatorie, rovineta.
Imediat după sesizare a fost declanşată acţiunea de blocare a căilor de acces şi monitorizare a traficului în vederea identificării vehiculului.
Pe timpul desfăşurării activităţilor investigative, pe DN 2 E, pe raza comunei Cacica, la limita teritorială cu localitatea Poieni Solca, a fost observat un autoturism abandonat pe partea carosabilă care a fost identificat ca fiind sustras din oraşul Cajvana.
În urma activităţilor investigative şi de cercetare penală efectuate în cauză au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptei ca fiind doi tineri, unul de 17 ani din oraşul Solca şi un altul de 18 ani din oraşul Cajvana.
Cei doi autori au recunoscut comiterea faptei, în sensul că în noaptea de 12/13.12.2016, profitând de faptul că autoturismul era parcat în curtea locuinţei din oraşul Solca avea lăsate cheile în contact, l-au sustras şi l-au condus pe rând până în municipiul Suceava.
Din cercetări a reieşit că cei doi sunt autorii unui alt furt de auto, şi acest vehicul fiind recuperat de poliţişti şi predat proprietarului.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „furt calificat”.

Tot, la data de 13.12.2016, ora 08.30, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Horodnic de Sus, au fost sesizaţi prin plângere de către un bărbat de 64 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, cu privire la faptul că în perioada 01-06.12.2016, persoane neidentificate au pătruns în locuinţa sa de unde i-au sustras mai multe bunuri.
În urma verificărilor s-a stabilit că proprietarul locuieşte efectiv în oraşul Vicovu de Sus, însă deţine o locuinţă în comuna Horodnic de Sus, de care nu are grijă nimeni. În perioada 01 – 06.12.2016, persoane neidentificate au pătruns în această locuinţă, de unde au sustras mai multe bunuri în valoare totală de cca. 1500 lei
În urma activităţilor specifice şi a investigaţiilor efectuate, a fost identificată persoana bănuită de comiterea furtului ca fiind un tânăr de 22 de ani, din comuna Horodnic de Sus. Acesta şi-a recunoscut fapta comisă, bunurile sustrase fiind recuperate şi restituite persoanei vătămate.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „furt calificat”.

De asemenea, la data de 13.12.2016, ora 13.00, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată de către un bărbat de 55 de ani, din comuna Dărmăneşti cu privire la faptul că i-a fost sustrasă bicicleta.
În urma verificărilor s-a stabilit că la 13.12.2016, între orele 12.15-12.30, cât timp persoana vătămată a intrat în Policlinica Suceava, persoane necunoscute i-au sustras bicicleta, care fusese lăsată neasigurată în spatele unităţii medicale, valoarea prejudiciului fiind de 600 lei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „furt”.
În urma activităţilor informativ-operative şi de cercetare efectuate, persoana bănuită de coniterea furtului a fost identificată ca fiind un bărbat 42 de ani, din comuna Ipoteşti.
Acesta a recunoscut comiterea furtului. Bicicleta a fost recuperată şi restituită persoanei vătămate, între părţi a intervenit împăcarea.
Cauza urmează a fi soluţionată procedural.

Poliţiştii vă recomandă încă o dată să dispuneţi măsuri minime de siguranţă astfel încât să nu cădeţi victime ale infracţiunilor de furt:
- Parcati-va masina intr-un loc iluminat si vizibil sau daca este posibil intr-un garaj.
- Verificati daca portierele sunt asigurate, atunci cand plecati din autoturism.
- Nu lasati cheile in contact, asigurati autoturismul chiar daca lipsiti doar pentru cateva minute.
- Nu lasati la vedere, in interiorul masinii, obiecte de valoare sau tentante (telefoane, borsete, genti, obiecte de imbracaminte).
- Evitati sa pastrati in autoturism actele de identitate, permisul de conducere sau orice alte acte.
- Dotati-va autoturismul cu un sistem de alarma.
Mai nouă Mai veche