Horodnic de Sus: Arini tăiați ilegal în zona „Toloacă Braniște”

La 16.01.2017, ora 15.23, Secția 3 Poliție Rurală Marginea a fost sesizată prin „S.N.U.A.U 112” despre faptul că, pe raza comunei Horodnic de Sus, persoane necunoscute taie ilegal arbori.
Polițiștii deplasați la fața locului au prins în flagrant, în locul numit „Toloacă Braniște” din extravilanul comunei Horodnic de Sus, la limita cu comuna Voitinel, un bărbat de 57 de ani, din comuna Horodnic de Sus, care a tăiat cu un fierăstrău electric, 13 arbori de esență arin, acesta declarând faptul că, i-a tăiat știind că terenul este islazul Primăriei din comuna Horodnic de Sus.
În cauză s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul a tăiat ilegal, cantitatea de circa 0,239 m.c. lemn de esență arin.
Materialul lemnos, în valoare de circa 200 lei, a fost predat în custodie reprezentanților Primăriei comunei Horodnic de Sus, motoferăstrăul în valoare de circa 600 lei a fost confiscat, iar bărbatului de 57 de ani, i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „tăiere ilegală de arbori”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche