Arestare preventivă: Artur Narcis Popa - tâlhărie calificată

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava arestarea preventivă a inculpatului POPA NARCIS ARTUR, aflat în stare de reţinere, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „tâlhărie calificată” prev. de art. 233 rap. la art. 234 alin. 1 lit. d) C.pen.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în seara de 10.02.2017, în jurul orei 19.25, inculpatul Popa Narcis Artur a sustras suma de aproximativ 3000 lei din incinta unei săli de jocuri din mun. Suceava și a utilizat violențe și amenințări pentru a păstra suma de bani sustrasă și pentru a-și asigura scăparea.

La data de 11.02.2017 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului POPA NARCIS ARTUR pentru o durată de 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PURTĂTOR DE CUVÂNT,
PROCUROR,
Georgescul Ruxandra – Andreea
Mai nouă Mai veche