Arestare preventivă: Nicolae Marius Darie, Nicolae Cezar Oancea - ultraj

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava arestarea preventivă a inculpatului DARIE NICOLAE MARIUS, aflat în stare de reţinere, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ultraj”, prev. de art. 257 alin. 1 şi 4 C.pen. rap. la art. 193 alin. 2 C.pen. și a inculpatului OANCEA NICOLAE CEZAR, aflat în stare de reţinere, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „ultraj”, dintre care una prev. de art. 257 alin. 1 şi 4 rap. la art. 206 alin. 1 C.pen. şi alta prevăzută de art. 257 alin. 1 şi 4 rap. la art. 206 alin. 1 C.pen. şi art. 193 alin. 1 C.pen., ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen. şi art. 41 alin. 1 C.pen.,

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, au rezultat următoarele:
la data de 02.02.2017, în jurul orei 23:35, inculpatul Darie Nicolae Marius a exercitat acte de violenţă fizică asupra persoanei vătămate B.C.C., în timp ce acesta din urmă se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, făcând parte din patrula care a intervenit în urma sesizării la S.N.U.A.U. 112, la domiciliul numitei B.M.G., iar cu ocazia intervenţiei la faţa locului, inculpatul Darie Nicolae Marius, în încercarea de a se opune încătuşării, a lovit-o pe persoana vătămată cu pumnul în zona feţei, după care a muşcat-o pe aceasta de omoplat, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 2-4 zile de îngrijiri medicale, și
la data de 02.02.2017, în jurul orei 23:35, inculpatul Oancea Nicolae Cezar, urmărind cu orice preţ să împiedice organele de stat, aflate în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, în procedura de încătuşare a inculpatului Darie Nicolae Marius, a exercitat acte de violenţă fizică asupra persoanei vătămate B.C.C., care făcea parte din patrula ce a intervenit în urma sesizării la S.N.U.A.U. 112, împingându-l pe acesta şi trăgând de hainele sale, folosind totodată asupra persoanei vătămate şi un aparat cu electroşocuri, cu intenţia vădită de a-l lovi pentru a-i asigura scăparea inculpatului Darie Nicolae Marius.

La data de 14.02.2017 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava şi a dispus arestarea preventivă a inculpaților DARIE NICOLAE MARIUS și OANCEA NICOLAE CEZAR pentru o durată de 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PURTĂTOR DE CUVÂNT,
PROCUROR,
Georgescul Ruxandra – Andreea
Mai nouă Mai veche