Accident mortal la Tișăuți. Un șofer beat a lovit o femeie de pe marginea drumului

La 26.04.2017, ora 11.00, în timp ce conducea autoturismul pe str. Calea Ipoteşti, din satul Tişăuţi, comuna Ipoteşti, un localnic de 47 de ani, s-a angajat în depăşirea autoturismului condus de un localnic de 50 de ani, moment în care, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a acroşat şi accidentat grav o femeie de 68 de ani din aceeași localitate, ce se deplasa regulamentar pe marginea din stânga a părţii carosabile, în aceeaşi direcţie cu cea a autovehiculelor.
Victima a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă, din cauza leziunilor suferite, ulterior, a decedat.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 47 de ani și de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului de 50 de ani, după care, la spital, conducătorului auto vinovat de producerea accidentului i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „ucidere din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
În urma probatoriului administrat, bărbatul de 47 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, pentru stabilirea măsurilor legale ce se impun.
Mai nouă Mai veche