Țigări de contrabandă în valoare de peste 183.000 lei, confiscate la frontiera de nord



Polițiștii de frontieră au descoperit și confiscat, în urma mai multor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări la frontiera de nord, peste 16.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă. La nivelul ITPF Sighetu Marmației au fost declanșate mai multe acțiuni specifice pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

* La 17 mai 2017, în jurul orei 02.30, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului PF Izvoarele Sucevei, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat mai multe persoane care transportau, de la frontiera de stat către interiorul țării, colete voluminoase.
La fața locului a fost solicitată echipa de intervenție care a procedat la somarea prin voce a celor în cauză, moment în care bărbații au abandonat coletele și s-au dispersat în direcții diferite. Drept urmare, polițiștii de frontieră au executat, conform prevederilor legale, șase focuri de avertisment în plan vertical, fiind reținută o persoană, cetățeanul român Stefan D., în vârstă de 49 ani, domiciliat pe raza județului Suceava.
Imediat au fost anunțate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre caz, concomitent cu luarea unor măsuri de supraveghere și cercetarea a zonei, fiind descoperite 9 colete care conțineau țigări.
În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 10.700 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 117.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.
În cauză sunt efectuate cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, urmând ca la final să fie luate toate măsurile legale ce se impun.

* În data de 17 mai 2017, în jurul orei 17.30, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Valea Vișeului au observat, pe direcția localității Valea Vișeului, o persoană care se deplasa spre interiorul țării, transportând colete voluminoase.
Imediat, lucrătorii noștri au intervenit, persoana în cauză fiind reținută și dusă, împreună cu 2 colete descoperite la fața locului, la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor.
Bărbatul a fost identificat ca fiind cetățeanul ucrainean Vasilevici B., în vârstă de 41 de ani, iar în urma inventarierii celor 2 baxuri, s-a constatat că acestea conțin 1.800 pachete țigări de proveniență ucraineană, marca Marble, în valoare de 33.000 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.
În continuare, lucrătorii noștri desfășoară activități specifice, în cooperare cu autoritățile de frontieră din Ucraina, în vederea documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

* În cadrul unei alte acțiuni, în data de 17 mai 2017, în baza unor date conform cărora la domiciliul unei persoane de pe raza județului Suceava este depozitată o cantitate de țigări de contrabandă, un echipaj al poliției de frontieră de la sectorul PF Vicovu de Sus s-a deplasat, în jurul orei 11.30, la imobilul respectiv, unde au descoperit, în curtea acestuia, un autoturism parcat în care au fost observate mai multe colete cu țigări.
Proprietarul imobilului, un cetățean român în vârstă de 48 ani, a predat de bunăvoie țigările lucrătorilor noștri, care, împreună cu autoturismul, au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 2.978 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 32.800 lei.
Autoturismul folosit la transportul țigărilor a fost indisponibilizat, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

*Azi noapte, în jurul orei 1.00, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean Aleksandru T., în vârstă de 22 de ani, conducând un microbuz marca Peugeot, înmatriculat în România.
În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, persoanei și bagajelor.
Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în spații special amenajate în podeaua dublă, cantitatea de 600 pachete de țigări, marca Rothmans, de proveniență ucraineană.
Țigările, în valoare de 810 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.
Totodată, microbuzul Peugeot în valoare de aproximativ 15.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea spații special amenajate pentru transportul țigărilor.
Mai nouă Mai veche