Lemn tăiat ilegal din pădurea unui bărbat din Frumosu

La data de 28.06.2017, în jurul orei 19.46, Secţia 14 Poliţie Rurală Vama a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” de un bărbat de 46 de ani, din comuna Frumosu, despre faptul că, un bărbat necunoscut a tăiat și sustras material lemnos de pe proprietatea sa.
Polițiștii deplasați la fața locului au identificat un tânăr de 26 de ani, din comuna Vatra Moldoviţei care conducea un tractor cu troliu și care, a recunoscut faptul că, a tăiat arbori de esenţă răşinoase, pe care i-a transportat la drumul auto, însă de pe proprietatea sa, pentru care are plan de situaţie şi pentru care a întocmit o cerere de marcare la Ocolul Silvic Vama.
La faţa locului, polițiștii și specialiștii silvici au identificat 15 cioate, dintre care 13 erau marcate, precum și 8 arbori doborâţi în imediata apropiere a cioatelor.
În urma cercetărilor, tânărul de 26 de ani a recunoscut faptul că, a greşit şi a fost într-o eroare când a efectuat tăierea arborilor, aceștia fiind de pe terenul proprietatea bărbatului de 46 de ani.
Specialiștii Ocolului Silvic Vama, au inventariat materialul lemnos tăiat și sustras, stabilind un volum de 15,33 m.c. și o valoare de circa 4.000 lei, ce a fost predat în custodie proprietarului.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „tăiere de arbori fără drept” și „furt de arbori”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche