Udeşti: Localnic beat la volan reţinut în arest pentru ultraj

La data de 28.06.2017, ora 22.00, în timp ce executa serviciul de patrulare pe DJ 208A, pe raza comunei Udeşti, o patrulă de poliție a depistat un autoturism care se deplasa în marşarier, fiind urmat la mică distanţă, de autoturismul condus de un localnic de 51 de ani.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe raza satului Udeşti, un bărbat de 27 de ani și soția sa de 22 de ani, ambii localnici, au observat faptul că, din sens opus, pe aceeași bandă de mers se deplasa un autoturism, motiv pentru care, pentru a evita impactul, conducătorul auto a introdus maşina în marşarier şi s-a deplasat circa 400-500 m pe DJ 208A, timp în care, a fost urmărit de celălalt autoturism, până când, incidentul a fost observat de echipajul de poliţie.
Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto de 51 de ani să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, fiind de acord cu prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Astfel, în momentul în care i s-a solicitat să se urce în autospeciala de poliţie, fără motiv, bărbatul de 51 de ani, l-a lovit cu pumnul pe unul dintre polițiști, fiind încătuşat şi condus la spital, unde, la ora 23.45, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe” şi „ultraj”, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava dispunând reţinerea suspectului pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.
Mai nouă Mai veche