Bărbat fără permis prins beat la volan, reținut în arestul IPJ Suceava



La data de 21.10.2017, în jurul orei 01.00, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a identificat și urmărit pe raza comunei Zamostea în apropierea pieței din localitate, autoturismul condus de un localnic de 35 de ani, care, la vederea polițiștilor, a abandonat autovehiculul, a pătruns în curtea unui localnic și a fugit pe terenurile agricole din apropiere, fiind urmărit și imobilizat de polițiști.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul, nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, la spital, a refuzat și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma continuării cercetărilor şi în baza probatoriului administrat, față de cel în cauză, s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, după care, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile și interdicția de a părăsi localitatea de domiciliu.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche