Cacica: Scandal provocat de un polițist pensionar prins beat la volan

La 07.10.2017, ora 19.37, prin S.N.U.A.U. 112 s-a sesizat faptul că, în incinta unui restaurant din localitatea Cacica, se află un bărbat de 50 ani, din orașul Gura Humorului, care face scandal, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice și care s-a deplasat către această locaţie, la volanul autoturismului.

După circa 10 minute, echipajele de poliție rutieră din cadrul Poliției orașului Gura Humorului, care efectuau un filtru chiar în zona centrală a localităţii Pârteştii de Sus, în imediata vecinătate a locaţiei în cauză, au fost sesizate telefonic despre faptul că bărbatul a părăsit incinta restaurantului, urcându-se la volanul autoturismului, plecând într-o direcție necunoscută.

În urma măsurilor întreprinse, autoturismul în cauză a fost identificat deplasându-se pe DJ 178E, dinspre Botoşana către Gura Humorului, iar în momentul în care a pătruns în intersecţia cu DN 2E, polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, însă conducătorul autoturismului nu a oprit la semnal, a demarat în trombă, fiind oprit la circa 20 m.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, i s-a solicitat acestuia să fie testat cu aparatul etilotest pentru a se stabili dacă a condus autoturismul în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, însă acesta a refuzat, devenind recalcitrant.

Aceeaşi atitudine a manifestat-o şi după ce i s-a adus la cunoştinţă că va fi condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, devenind agitat şi violent în limbaj la adresa organelor de poliţie, motiv pentru care s-a procedat la imobilizarea şi încătuşarea acestuia.

În continuare, bărbatul a fost condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde, în prezenţa medicului de gardă şi a personalului medical de serviciu, a refuzat şi recoltarea de mostre biologice, consemnându-se refuzul acestuia în actele întocmite.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”.

La 08.10.a.c., în urma probatoriului administrat, față de bărbatul de 50 de ani s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul I.P.J Suceava, urmând să fie prezentat cu propunerea de arestare preventivă.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.