Capu Câmpului: Cherestea transportată fără documente, confiscată de polițiști



La 13.10.2017, ora 14.50, o patrulă mixtă formată din polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava, a oprit pentru control, pe DN 2E, în comuna Capu Câmpului, autoutilitara condusă de un localnic de 64 de ani, care transporta cherestea.
Întrucât existau neconcordanțe între datele înscrise în avizul de însoțire prezentat de conducătorul auto și materialul lemnos încărcat în autoutilitară, echipa de control a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transporta 14,318 m.c. cherestea de rășinoase din specia molid și nu 8,19 m.c,. conform documentelor.
În cauză s-a procedat la sancționarea contravențională a societății emitente a avizului cu amendă în valoare de 3.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 și confiscarea cantităţii de 6,128 m.c. cherestea rășinoase din specia molid, în valoare de aproximativ 4.000 lei, care a fost predată în custodie Ocolului Silvic Gura Humorului.
Mai nouă Mai veche