Trei asiatici prinși după ce au trecut ilegal frontiera, la Vășcăuți

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret au depistat şi predat autorităţilor din Ucraina trei cetăţeni asiatici, care au încercat să treacă ilegal frontiera, cu intenția de a-și găsi un loc de muncă în ţara noastră.

În ziua de 29 octombrie 2017, în jurul orei 03.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Siret - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au observat, cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte, trei persoane care se deplasau pe jos, dinspre frontiera de stat către interiorul ţării, pe direcția localității Vășcăuți, jud. Suceava, la aproximativ 400 m faţă de linia de frontieră.

Imediat, un echipaj mobil s-a deplasat în zonă şi a constatat că este vorba despre trei bărbați, cetățeni străini, care nu aveau asupra lor documente de identitate, motiv pentru care au fost conduși la sediul sectorului, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoanele sunt cetățeni din Uzbekistan, Turkistan și Republica Kârgâzstan, cu vârste cuprinse între 20 si 27 de ani, care au declarat că intenționau să treacă ilegal frontiera în România pentru a-și găsi un loc de muncă.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, iar conform acordului de readmisie dintre Comunitatea Europeană şi Ucraina, migranţii au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.