Valea Moldovei: Grinzi de molid transportate cu un aviz expirat, confiscate de polițiști


La data de 12.10.2017, în jurul orei 16.00, o echipă mixtă formată din polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava, a oprit pentru control pe raza comunei Valea Moldovei, autoutilitară condusă de un bărbat de 33 de ani din comuna Verești, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, echipa de control a constatat faptul că bărbatul transporta cantitatea de 4,25 m.c. grinzi de diferite măsuri, din specia molid, însă documentul de însoțire are termenul de valabilitate expirat, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că acesta transporta ilegal cantitatea de 4,447 m.c. și nu 4,25 m.c. conform documentelor.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 2.223 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Gura Humorului.

Totodată, având în vedere faptul că avizul de însoţire a fost întocmit cu încălcarea prevederile legale în domeniu, în cauză s-a procedat și la sancționarea contravențională cu amendă în valoare de 5.000 lei a societății comerciale din comuna Valea Moldovei, administrată de un localnic de 40 de ani.
Mai nouă Mai veche