425 de șoferi testați cu aparatul etilotest, 16 infracțiuni constate, 24 de permise reținute, 187 de amenzi aplicate


În perioada 03.11.- 05.11.2017, Serviciul Rutier din cadrul IPJ Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești s-au aflat în teren cu un număr sporit de echipaje pentru monitorizarea şi îndrumarea traficului, dar şi în vederea identificării celor care conduc vehicule sub influenţa băuturilor alcoolice punând în pericol siguranţa rutieră.

Au fost testaţi cu aparatul etilotest peste 425 de şoferi, iar în cazurile în care alcoolemia a fost peste limita legală au fost întocmite dosare penale, fiind constatate 16 fapte penale.
De asemenea, s-au aplicat 187 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 84. 750 lei. S-au mai reţinut 24 permise de conducere şi au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Prezentăm alăturat câteva cazuri în care poliţiştii au întocmit dosare penale şoferilor identificaţi băuţi la volan.
  • Un bărbat de 34 de ani din județul Iaşi, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe strada Unirii din municipiul Vatra Dornei, având o alcoolemie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabiliri alcoolemiei. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
  • Un bărbat de 47 de ani, din municipiul C-lung Moldovenesc, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Satu Mare, având o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabiliri alcoolemiei. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la riscurile conducerii vehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi reamintesc că vor dispune măsurile legale ce se impun, inclusiv privative de libertate, faţă de cei care nesocotesc legislaţia rutieră şi pun în pericol viaţa participanţilor la trafic.

Spre exemplu, în urma continuării cercetărilor şi în baza probatoriului administrat față de tânărul de 25 de ani din oraşul Frasin care, la data de 05.11.2017, în jurul orei 21.45, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a provocat un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, acesta a fost prezentat la Judecătoria Gura Humorului, ocazie cu care s-a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. În baza mandatului, bărbatul a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „ucidere de culpă”, „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

IPJ Suceava
Mai nouă Mai veche