Cod galben de ceață în județul Suceava joi, 30 noiembrie


Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi dimineață, o atenționare tip cod portocaliu de viscol pentru zonele de munte ale județelor Hunedoara și Caraș-Severin.

În paralel au fost emise două atenționări tip cod galben de ceață pentru zonele joase ale județelor Vrancea, Bacău, Neamț, Suceava și, respectiv, de intensificări ale vântului în județul Timiș.

Joi până la ora 14, în județele Hunedoara și Caraș-Severin, în zonele de munte, se vor semnala la altitudini de peste 1.800 de metri intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge și depăși 90-100 kilometri pe oră.

Ca fenomen asociat, ninsoarea va fi puternic viscolită, ceea ce va determina reducerea vizibilității.

De asemenea, joi până la ora 11, în zonele joase ale județelor Vrancea, Bacău, Neamț și Suceava, va fi ceață, care va determina scăderea vizibilității, local sub 200 de metri și, izolat, sub 50 de metri. Acest fenomen va afecta drumurile naționale și județene, inclusiv Drumul European E 85, precizează ANM.

Tot joi până la ora 11, în județul Timiș se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge și depăși 55 - 60 kilometri/oră, precum și ploi locale.
Mai nouă Mai veche