Descoperire istorică de gaz în România, la Suceava: Gigantul britanic Prospex Oil and Gas a explodat cu 40% pe Bursa din Londra după ce a făcut publică o descoperire importantă la BainețCompania britanică Prospex Oil and Gas, listată pe bursa din Londra, a explodat cu 40% în şedinţa de tranzacţionare, după ce a făcut publică o descoperire importantă de gaz în România, în urma exporării Bainet.

Compania a forat în Nord-Estul României, în zona Suceava EIV-1. Sondale au forat pentru câteva săptămâni în situl Bainet.

Prospex Oil and Gas este o companie de investiţii care îşi construieşte un protofoliu important în petrol şi gaze, cu focus pe zone cu impact major, onshore europene, localizate în sisteme de hidrocarbon.

Prospex este unul dintre cei mai importanţi jucători europeni din domeniu, iar acum România este în vizorul direct la sectorului energetic, după noua descoperire.

Bainet-1 a forat la o adâncime totală de 600 de metri şi a găsit un rezervor de 9 metri, cu o grosime netă de 8 metri. În cele 11 ore de teste, gazul natural, care conţinea 99% metan, a curs cu o rată de aproximativ 33.000 de metri cubi pe zi.
Mai nouă Mai veche