FOTO Sucevița: Amenzi de 13.000 de lei și 33 metri cubi bușteni de foioase confiscați de la o firmă care tăia pădurea la Drăgușina

Urmare a unei acțiuni inițiate și coordonate de către inspectorul șef al Gărzii Forestiere Suceava, la data de 13.11.2017, pe drumul forestier Drăgușina, administrat de către ocolul silvic Marginea, situat pe raza comunei Sucevița, fost identificat un mijloc de transport constituit dintr-un ansamblu de 2 vagoane ce transporta tocătură obținută din masă lemnoasă.

Întrucât la solicitarea lucrătorilor Gărzii Forestiere Suceava, șoferul și însoțitorul transportului nu au prezentat documetele legale de proveniență și transport s-a solicitat sprijinul lucrătorilor IPJ Suceava, (organ abilitat pentru constatarea și sancționarea transporturilor ilicite de materii prime, altele decât materiale lemnoase), care au procedat la sancționarea operatorului economic deținător la încărcături și la confiscarea întregii încărcături.

Pentru stabilirea provenienței masei lemnoase transportate ilegal, lucrătorii Gărzii Forestiere Suceava au demarat verificări în fondul forestier limitrof DAF Drăgușina precum și la operatorul economic care a furnizat materia primă.

În urma verificărilor au fost constatate nereguli în ceea ce privește modul de exploatare al masei lemnoase, drept pentru care au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în sarcina titularului autorizației de exploatare în valoare totală de 10.000 lei.

Totodată, în urma verificării activității operatorului economic au fost constatate abateri de la legislația silvică în vigoare în ceea ce privește evidența materialului lemnos, respectiv au fost constatate lipsuri în depozitul de buștean gestionat de către operatorul economic.

Astfel au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale totalizând 13000 lei și a fost imputată o cantitate de 33 mc buștean foioase ce valorează 3800 lei.





Mai nouă Mai veche