FOTO Un traficant urmărit de polițiști a aruncat țigările în Pârâul Cailor din Fundu Moldovei

La data de 01.11.2017, ora 02.35, în timp ce acționa pe DJ 175, din comuna Fundu Moldovei, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism. Întrucât conducătorul auto și-a continuat deplasarea, s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de circa 1,5 km, fiind solicitat și sprijinul altui echipaj de poliție aflat în serviciu.

Astfel, autoturismul a fost blocat pe DJ 175, în timp ce circula fără luminile de drum sau întâlnire, la volanul acestuia fiind identificat un bărbat de 40 de ani din comuna Izvoarele Sucevei.

În urma controlului documentelor și a interiorului mașinii, polițiștii au identificat o pereche de mănuși și o pătură, motiv pentru care au extins cercetările în zonă, pe DC denumit „Pârâul Cailor”, loc în care au fost identificate abandonate 2.417 pachete cu țigări de proveniență extracomunitară de diferite mărci.

Țigările, în valoare de circa 28.500 lei, au fost confiscate, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 5.500 lei, a fost indisponibilizat la sediul poliției.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă, ce va fi soluționat procedural.Mai nouă Mai veche