FOTO VIDEO Elevii Școlii de Jandarmi Fălticeni au depus jurământul



Activitate de bilanţ la finalul anului de învăţământ 2016-2017

Vineri, 10.11.2012, într-un cadru festiv şi în prezenţa invitaţilor şi a personalului şcolii, comandantul unităţii, col. Postelnicu Ionel, a prezentat “Raportul general privind starea şi calitatea învăţământului în anul de învăţământ 2016-2017”.

La acest moment de bilanţ al şcolii au participat dl. colonel Medvichi Cezar, împuternicit adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, dl. comisar şef de poliţie Radu Cătălin din partea Direcţiei Generale Management Resurse Umane din M.A.I., lt.col. Lungu Mihai, inspectorul şef al I.J.J. Suceava și dl. Coman Cătălin, primarul municipiului Fălticeni.

În urma prezentării raportului detaliat cu cifre şi date statistice care au reflectat activitatea fiecărui compartiment al unităţii, evidenţiindu-se atât realizările, cât şi neajunsurile cu care s-a confruntat instituţia de învăţământ, invitații au apreciat pozitiv activitatea şcolii şi faptul că s-au depășit dificultăţile inerente. Domnul col. Medvichi Cezar a menționat că dublarea cifrei de școlarizare pentru acest an școlar, precum și menținerea acesteia pentru perioada următoare a determinat aplicarea unor măsuri excepționale ce vor impune un efort deosebit din partea personalului școlii. De asemenea, dumnealui a apreciat calitatea și profesionalismul de care au dat dovadă de-a lungul timpului absolvenții școlii militare de jandarmi din Fălticeni.



Ceremonia depunerii Jurământului Militar

Ulterior momentului de bilanț, începând cu ora 11.00, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni a organizat şi desfăşurat în faţa Monumentul Eroilor din Piaţa Nada Florilor din Municipiului Fălticeni ceremonia depunerii Jurământului militar de către elevii jandarmi din anul I, seria 2017-2018.

După prezentarea onorului reprezentantului Jandarmeriei Române, dl. col. Medvichi Cezar, a urmat alocuțiunea comandantului şcolii, col. Postelnicu Ionel, care a prezentat semnificaţia jurământului militar. Cuvintele jurământului, rostite cu tărie şi emoţie de către cei 350 de elevi jandarmi (321 de bărbaţi şi 29 de femei) în faţa Drapelului de Luptă, au fost pecetluite de rugăciunea de sacralizare a legământului şi de către comandantul şcolii: “De azi înainte, prin voia voastră şi ocrotirea lui Dumnezeu, v-aţi legat pe viaţă de ţară! Fiţi demni de acest legământ! Dumnezeu să vă ajute!”.

Ulterior, în numele tinerei generaţii de elevi jandarmi, a luat cuvântul elevul Paloș Andrei, admis cu cel mai mare punctaj la concursul de admitere, care a transmis tuturor celor prezenţi garanţia că la finalul pregătirii vor fi capabili să facă față provocările şi încercările cu care se vor confrunta în profesia aleasă.

Au urmat alocuţiunile domnului Cătălin Coman - primarului municipiului Fălticeni, a doamnei Mirela Adomnicăi - prefectul judeţului Suceava, precum şi a domnului col. Medvichi Cezar - împuternicit adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române.

Un element de noutate l-a constituit faptul că pe lângă reprezentanţii autorităţilor şi instituţiilor publice locale au răspuns invitației de a participa la ceremonie și inspectorii șefi și comandanții unităților operative ale Jandarmeriei care au o strânsă colaborare cu instituția noastră de învățământ.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea batalionului de elevi în acordurile muzicii militare a Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” Iaşi şi în aplauzele asistenţei.











Mai nouă Mai veche