Scandal la Berchișești! Un bărbat încătușat și un tată și fiul său minor cercetați penal. Băiatul urcase la volan în locul tatălui beat


La 11.11.2017, ora 23.55, o patrulă din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului, în timp ce desfăşura activităţi în cadrul acţiunii pe baruri şi discoteci, a oprit pentru control pe raza comunei Berchișești, autoturismul condus de un minor de 16 ani din localitate și în care se afla ca pasager tatăl acestuia, un localnic de 50 de ani, ce emana halenă alcoolică și un alt bărbat, care a refuzat să se legitimeze și a devenit recalcitrant, motiv pentru care, a fost încătușat.

Bărbatul de 50 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Minorul de 16 ani a fost testat și el cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, acesta recunoscând faptul că, a condus autoturismul de la locuința sa spre centrul comunei deși nu posedă permis de conducere, întrucât la volan vroia să urce tatăl său, aflat sub influența băuturilor alcoolice.

În cauză s-a întocmit dosar penal, minorul de 16 ani fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar tatăl acestuia de 50 de ani sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche